Třetí kolo tenisového Roland Garros neuniklo ani Kvitové

Úspěšný den mají za sebou Roland Garros nejlepší české tenistky. Petra Kvitová porazila Novozélanďanku Erakovičovou dvakrát 6:4 a o osmifinále se utká s Ruskou Kuzněcovovou. Lucie Šafářová zdolala Australanku Dellacquaovou 6:1, 5:7, 6:3 a poprvé po sedmi letech postoupila na pařížské antuce do třetího kola.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová v prvním kole Roland Garros

Petra Kvitová v prvním kole Roland Garros | Zdroj: ČTK

Kvitová se na kurtu zdržela jen hodinu a osm minut. V Prvním setu jí pomohl brzký brejk, který si pak hlavně díky častým chybám soupeřky bez problémů uhájila.

Horší to bylo ve druhé sadě, kde Kvitová sice získala hned první podání soupeřky, ale vzápětí si dvakrát prohrála svoje a dotahovala. Za stavu 3:4 a 40:30 při vlastním podání se Kvitová velmi lehko dostala k zisku gamu.

Erakovićová totiž doběhla kraťas Kvitové, ale v domnění, že je míček v autu, zvedla ruku a balón nehrála. Hlavní rozhodčí si šel stopu míčku ověřit a následně musel Novozélanďance dlouho vysvětlovat, že byl míč dobrý.

Nekoncentrovaná soupeřka poté ztratila vlastní podání a Kvitová dovedla zápas k vítězství.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme