Biker Kulhavý chce v závodě SP v Novém Městě bojovat o pódium

Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě se chystá na svůj vrchol. Po závodě mužů do 23 let se na start postaví ženy a muži z elitní kategorie. Očekává se zaplněná Vysočina Aréna a také to, že diváci poženou vpřed hned několik českých nadějí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úvodní závod Českého poháru v cross country horských kol vyhrál v Teplicích Jaroslav Kulhavý.

Úvodní závod Českého poháru v cross country horských kol vyhrál v Teplicích Jaroslav Kulhavý. | Zdroj: ČTK

Můžeme zatím jen polemizovat, kdo by měl být lepší mezi muži. Jestli aktuální šestý muž Světového poháru Ondřej Cink, nebo Jaroslav Kulhavý. Ten sice v minulosti dokázal všechno vyhrát, ale v začátku letošní sezóny ho trápila zranění.

„Těžko říct, kdo by měl vyhrát. Myslím, že bych měl jet na čele a bojovat o umístění na pódiu. Můžu se ale špatně vyspat, nebo mohou přijít problémy, kterých je dost. Už je čas zase vyhrávat a sbírat dobré výsledky,“ říká Kulhavý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ambice českých bikerů zjišťoval Tomáš kohout

Stejně jako Cink vynechal páteční sprint, na rozdíl od dvou Češek Kateřiny Nash a Terezy Huříkové. Tu konec v osmifinále vůbec neznervózněl.

„Inspirovala jsem se svými soupeřkami, které si takhle v Cairns odbyly premiéru a poté byly úspěšné. Vsázím na to, že to bude dobré rozjetí na nedělní závod,“ prozradila Huříková, která by chtěla atakovat elitní desítku.

Naopak Nash se nejprve vůbec nechtělo tipovat, kam by jí forma při letos prvním závodu ve Světovém poháru mohla stačit.

Těžkou práci nechávám mechanikům, přiznává biker Jaroslav Kulhavý

Číst článek

„Se špičkou jsem se letos ještě neporovnala, bude to zajímavé. Jezdila jsem dobře v Americe, kde jsem se utkala se soupeřkami, které se závodů Světového poháru zúčastnily. Chci samozřejmě vyhrát, uvidíme, jak to dopadne,“ dodala Nash.

Muži do 23 let v neděli vyjedou v 9 hodin, o dvě hodiny později se na start postaví ženy a muži z elitní kategorie vyjedou v 13:15.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme