Rebece Brooksové obviněné v kauze nelegálních odposlechů nabízel pomoc i premiér Blair

Na několik týdnů se zřejmě protáhne obhajoba kdysi nejvlivnější postavy britského bulváru Rebeky Brooksové. Ta čelí obvinění v procesu kolem ilegálních odposlechů britských celebrit a obětí trestných činů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rebekah Brooksová stanula před soudem kvůli kauze nelegálních odposlechů

Rebekah Brooksová stanula před soudem kvůli kauze nelegálních odposlechů | Zdroj: Reuters

Novinkou je zjištění, že Brooksové nabídl pomoc bývalý premiér Tony Blair. U londýnského soudu zaznělo, že se Blair spojil s Rebekou Brooksovou ještě 6 dnů před jejím zatčením.

Údajně přišel s nabídkou, že Brooksové a mediálnímu magnátovi Rupertu Murdochovi bude pomáhat coby neoficiální poradce. Šéfku koncernu News International vyzval, aby vytrvala s tím, že hon na její osobu pomine.

Rebekah Brooksová, která se přátelila i s nynějším premiérem Davidem Cameronem, popírá porušení zákona v případu, který otřásl ostrovními médii. Čelí obvinění z účasti na spiknutí s cílem „nabourávat se“ do hlasových schránek, korumpovat veřejné činitele a mařit výkon spravedlnosti.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme