Autor

Monika Horská

Znamení?

Býk.

Co mě na práci v rádiu baví?

Že je vysílání jako živý organismus – je potřeba neustále reagovat na změny. Také dobrý kolektiv.

Předtím jsem stihla?

Studium a pobyt v zahraničí.

Nejraději poslouchám?

Queen, David Bowie, Sto zvířat.

Mé nejoblíbenější filmy?

Nedotknutelní, Austrálie, Ďábel nosí Pradu.

Oblíbení literární autoři?

Don Miguel Ruiz, Paulo Coelho, Milan Kundera.

K jídlu a pití mám nejraději?

Těstoviny, ale i klasickou českou nebo asijskou kuchyni. K pití asi vodu a čaj.

Když mám volný čas, tak ho trávím?

Se svou rodinou a přáteli.

Oblíbené místo v Praze?

Vinohrady, staré Stodůlky, Petřín.

Motto?

„Tajemstvím života je sedmkrát padnout a osmkrát vstát.“

Paulo Coelho 

RSS autora

Články autora

|Monika Horská, ak, Anna Königsmarková |Regiony

Lidé si mohou v Praze prohlédnout ražbu metra z Dejvic do Motola

Pražané mají dnes první a pravděpodobně také poslední šanci vidět dva nejmodernější štíty Tondu a Adélu, které budou razit tunely metra A z Dejvic do Motola. Oba dva stroje pojmenovali děti z Motolské nemocnice. Až do 16 hodin si na staveništi na Vypichu mohou zájemci prohlédnout také přístupovou štolu a hotový jednokolejný tunel metra ve směru na Petřiny.

|Monika Horská, bre |Hudba

Pražané v rámci první španělské noci uvidí přímý přenos opery Tosca z Valencie

Praha se letos poprvé připojila k takzvané španělské noci. Během ní se v pondělí v 50 evropských městech rozzáří velkoplošné obrazovky, které promítnou přímý přenos opery Giacoma Pucciniho Tosca ze španělské Valencie. Diváci tak budou svědky nevšedního kulturního zážitku, který má v rámci Evropské kulturní iniciativy Viva Europa, za cíl sblížit jednotlivé evropské kultury.

|Monika Horská, pir |Regiony

Praha chce do správy areál stadionu na Štvanici. Plánuje výstavbu Síně slávy

Hlavní město Praha chce na ostrově Štvanice v budoucnu obnovit zimní stadion a vybudovat Síň slávy. Plánuje proto v nejbližších dnech vstoupit do jednání o ukončení nájemní smlouvy se společností Meridianspa. Jedině tak bude mít Praha podle radní pro majetkovou oblast Aleksandry Udženije naprostý dohled a kontrolu nad tím, co v následujících letech v lokalitě vznikne:

|Monika Horská, pir |Regiony

Pražská TOP 09 chce audit smlouvy o pronájmu Škodova paláce

Pražská TOP 09 chce audit pět let staré smlouvy o pronájmu Škodova paláce. Město ročně platí téměř 200 milionů korun za to, že může využívat jeho prostory jako budovu magistrátu. Smlouvu podepsalo tehdejší vedení radnice na 20 let. Dohromady tak pražský magistrát zaplatí přes čtyři miliardy korun. Běžná cena pronájmů ve stejné lokalitě je přitom minimálně o polovinu nižší.

|Monika Horská, Dalibor Zíta |Regiony

Pražský dopravní podnik zahajuje třídenní sčítání cestujících

V pražských tramvajích začíná sčítání cestujících. Třídenního průzkumu se zúčastní přibližně 700 zaměstnanců Dopravního podniku a Ropidu, a také více než 1000 studentů Střední průmyslové školy dopravní. Výsledky následně poslouží jako důležitý zdroj dat při projektování sítě městské hromadné dopravy na území hlavního města Prahy.

|Monika Horská, Aneta Vojtěchová |Regiony

Starostovi Prahy 13 Davidu Vodrážkovi hrozilo odvolání

Opoziční zastupitelé Prahy 13 se neúspěšně pokusili odvolat starostu Davida Vodrážku a některé další členy vedení městské části. Vodrážka odmítl o jejich návrhu hlasovat. Opozice chtěla odvolání kvůli údajnému manažerskému selhání vedení Prahy 13 při investování 200 milionů korun u společnosti Key Investments.

|Monika Horská, Katarína Brezovská |Zprávy z domova

Pražští opoziční zastupitelé vyzvali Karla Březinu k rezignaci

První náměstek pražského primátora Karel Březina by měl podle pražských opozičních zastupitelů odejít z funkce. Důvodem je trestní stíhání, které vůči němu vede policie od začátku týdne. Obvinění se zřejmě týká jeho současného působení v dozorčích radách městských podniků a minulého členství ve statutárních orgánech zkrachovalých firem.