Murál Františka Palackého i malba na hřišti. Olomouc ožívá Street Art Festivalem

Letošní 16. ročník Street Art Festivalu v Olomouci promění několik ploch na území města ve velkoplošné plátno. Zapojí se umělci z tuzemska i zahraničí. Svá díla budou tvořit na fasádách domů, kotelen ale i na ploše hřiště. Přehlídka nabídne také workshopy, komentované prohlídky i výstavu.

Olomouc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velkoplošná malba z minulých ročníků Street Art festivalu

Velkoplošná malba z minulých ročníků Street Art festivalu | Foto: Blanka Mazalová | Zdroj: Český rozhlas

„Letošní Street Art Festival je lehce navázaný na Univerzitu Palackého a její výročí 450 let od jejich vzniku a na téma Františka Palackého a jeho dějin každodennosti,“ upozorňuje ředitelka festivalu Romana Junkerová na dvě stěžejní témata letošního ročníku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští i zahraniční umělci ozdobí další velké plochy v rámci Streetart festivalu Olomouc. Kde na ně narazíte?

Mluvčí Univerzity Palackého Egon Havrlant upřesňuje letošní propojení Street art festivalu a Univerzity Palackého.

„Měl by vzniknout murál, který bude připomínat výročí a osobnost Františka Palackého, kterého nese naše univerzita v názvu. My bychom rádi tento muž představili na a meet-upu, což je akce, která se koná každoročně k zahájení akademického roku a letos proběhne v úterý 19. září,“ doplnil Havrlant.

Kromě obří malby Františka Palackého v areálu vysokoškolského kampusu bude murálů v Olomouci po letošním ročníku Street art festivalu podle Romany Junkerové víc. Součásti street art festivalu v Olomouci budou také komentované prohlídky výstav anebo koncert. Další podrobnosti najdou lidé na webu přehlídky.

Kde budou další murály? A co na nich bude? Poslechněte si v reportáži v úvodu článku.

Petra Ševců, Blanka Mazalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme