ČT chystá moderátorská škatulata. Witowská a Řezníček se stanou novými tvářemi Událostí

Hlavní zpravodajskou relaci České televize Události budou nově moderovat dosavadní moderátorka pořadu Interview ČT24 Světlana Witowská a bývalý zpravodaj ČT v USA Martin Řezníček. Stávající moderátoři spolu s novou dvojicí se zároveň ujmou moderování Událostí, komentářů. Informovala o tom mluvčí ČT Karolína Blinková.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moderátorka Světlana Witowská při debatě v Rudolfinu

Moderátorka Světlana Witowská při debatě v Rudolfinu | Zdroj: ČTK

Spolu s Michalem Kubalem, Danielou Písařovicovou, Jakubem Železným a Marcelou Augustovou se bude nová dvojice od června pravidelně střídat v obou zpravodajských relacích. Witowská na sebe upozornila letos před prezidentskou volbou, kdy úspěšně moderovala diskusi dvou prezidentských kandidátů.

Česká televize plánuje silněji propojit své hlavní zpravodajské relace, pořady Události a Události, komentáře. „Cílem těchto změn je akcentovat roli Událostí, komentářů jako druhé stěžejní zpravodajské relace ČT a nabídnout tak divákům ještě výraznější zpravodajsko-publicistický pořad i v pozdně večerním vysílacím čase,“ uvedla Blinková.

Změny rovněž reagují na profesní postup redaktorů ČT24. Lukáš Dolanský nedávno přešel na pozici zahraničního zpravodaje v Bruselu, David Borek v létě vystřídá na pozici zahraničního zpravodaje v Izraeli Jakuba Szántó, který se vrací do redakce zahraničního zpravodajství v Praze. Daniel Takáč se nově ujme podvečerního Interview ČT24, kde doplní Zuzanu Tvarůžkovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme