Ve 25 letech zemřela operní pěvkyně Patricia Burda Janečková. Léčila se s rakovinou prsu

V 25 letech zemřela operní pěvkyně Patricia Burda Janečková. Spolupracovala s řadou českých i zahraničních komorních orchestrů. Několik představení odehrála také v Národním divadle Moravskoslezském. Ve 12 letech vyhrála česko-slovenskou televizní soutěž Talentmania. V roce 2016 získala tři ocenění na Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech. V loňském roce oznámila, že se léčí s rakovinou prsu.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Janečková jako sólistka účinkovala s mnoha českými a slovenskými symfonickými a komorními orchestry

Janečková jako sólistka účinkovala s mnoha českými a slovenskými symfonickými a komorními orchestry | Zdroj: Profimedia

Janečková se narodila v Německu slovenským rodičům, vyrůstala a žila v Ostravě, kde absolvovala operní zpěv na Janáčkově konzervatoři.

Podivín, který do stromů vyťukává hudební rytmy. Antonín Dvořák psal operu Rusalka na Příbramsku

Číst článek

Vystupovala na festivalech v Česku i zahraničí, jako sólistka účinkovala s mnoha českými a slovenskými symfonickými a komorními orchestry, působila v Národním divadle Moravskoslezském.

V roce 2010 coby dvanáctiletá vyhrála česko-slovenskou televizní soutěž Talentmania. V roce 2014 se stala absolutní vítězkou světové pěvecké soutěže Concorso Internazionale Musica Sacra v Římě. Získala tak stipendium na letních pěveckých kurzech v italském Arezzu. V roce 2016 obdržela tři ocenění na Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech.

abu, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme