Velký knižní čtvrtek představí 15 novinek formou online streamu na facebooku

První letošní Velký knižní čtvrtek 19. března vzhledem k opatřením proti koronaviru nabídne 15 novinek formou online streamu na facebooku. Přenos z uzavřeného Uměleckoprůmyslového musea v Praze, kde se mělo uskutečnit setkání autorů se čtenáři, bude moderovat Petr Vizina.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velký knižní čtvrtek jaro 2020

Velký knižní čtvrtek jaro 2020 | Zdroj: Velký knižní Čtvrtek

Živého online streamu se zúčastní Bianca Bellová, Irena Dousková, Petr Stančík, Ondřej Hübl, Ondřej Štindl, Radek Kedroň, Pavla Jonssonová, Petr a Petra Třešňákovi, Martin Řezníček a překladatel Joseph F. Vedlich. Za organizátory informovala Vladana Drvotová. 

Velký knižní čtvrtek přinese 15 novinek domácích i zahraničních autorů od deseti knižních nakladatelství. „Všechny tituly budou do knihkupectví zavezeny, a jen co knihkupci znovu své kamenné obchody otevřou, budou k dispozici. Prozatím je možné objednávat na e-shopu knihy i vybrané e-knihy v předprodeji,“ uvedl pořadatel akce, Ctirad Fuchs.

Crohnova nemoc, autismus i klimatolog. Šest blogů a 27 knih bude letos bojovat o cenu Magnesia Litera

Číst článek

Mezi novinkami bude například satirický román Až se ti zatočí hlava držitele Ceny Ferdinanda Peroutky Ondřeje Štindla nebo Bizarní povídky polské spisovatelky a nositelky Nobelovy ceny za literaturu Olgy Tokarczukové. Jako autor se představí také novinář Martin Řezníček, který pět let působil jako zahraniční zpravodaj České televize v USA, a své zkušenosti popisuje v publikaci Rozpojené státy.

V další nabídce novinář Radek Kedroň rozkrývá v knize Sněžím! kauzy českého zdravotnictví a bílé mafie, doplněné zápisky z deníku bývalého ředitele Nemocnice Na Homolce. Jozef Karika, držitel mnoha literárních cen včetně Ceny literární kritiky Zlaté pero, přináší mix historické ságy, thrilleru a hororu Na smrt. Dramatický román Melmoth Sarah Perryové se odehrává v Praze a jeho hlavní hrdinkou je anglická překladatelka Helena. Příznivcům thrillerů je určena také kniha Úniková hra od Meghan Goldinové.

Špinavá jáma a její typy. Cenu za nejpodivnější knižní titul vyhrál poprvé spisovatel posmrtně

Číst článek

Velký knižní čtvrtek uvede na pulty tuzemských knihkupectví také dvě biografie. První je autobiografický román Tanec reality, v němž čtenáře jedenadevadesátiletá hvězda současného komiksu Alejandro Jodorowsky nechává nahlédnout do své mysli a života. Druhou je životopisná kniha Sylvie Simmonsové I'm Your Man, která pojednává o hudebníkovi a zpěvákovi Leonardu Cohenovi. V nabídce je dále povídková antalogie Krvavý Bronx, která čtenáře seznámí s nechvalně proslulou brněnskou čtvrtí, nebo titul Vzdělaná od Tary Westoverové a kniha manželů Petry a Petra Třešňákových Zvuky probouzení vyprávějící příběh výchovy těžce nemocné dcery.

V knize rozhovorů Růžové vrány na otázky Pavly Jonssonové odpovídaly významné členky tuzemské alternativní hudební scény. Pro děti knižní čtvrtek připravil publikaci Ruce v hlíně plnou inspirativních nápadů, která je naučí pozorovat a prozkoumat. Děti i jejich rodiče mohou zaujmout také Řecké mýty, v nichž Luc Ferry předkládá výklad klasických řeckých mýtů a jejich přínos moderní době.

Kompletní seznam letošních knih a další informace se nacházejí na webu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme