SOUTĚŽ: Smrt na kladenském stadionu. Vyhrajte novou českou detektivku Ovál

Ve vrhačském sektoru kladenského Sletiště se najde tělo mladého atleta. Případu se ujímá zkušený vyšetřovatel a běžec. O originální detektivku ze sportovního prostředí si můžete tento týden zahrát v pravidelné soutěži serveru iROZHLAS.cz.

KNIŽNÍ SOUTĚŽ Stadion Sletiště Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atletický ovál (ilustrační foto)

Atletický ovál (ilustrační foto) | Zdroj: Pixabay | Licence Pixabay,©

„Uprostřed betonového kruhu ležel člověk. Okamžitě jí v mysli vytanul známý da Vinciho obraz. Nohy od sebe, paže kolmo k trupu – scenerie vyznívala až kýčovitě, jako z toho amerického filmu s Tomem Hanksem.“

Urostlého mladíka v modro-žluté teplákové soupravě oddílu Tepo Kladno objeví jednoho podzimního rána maratonská běžkyně. Na místo činu je povolán kapitán Lenz z pražské kriminálky. Ten si za necelých patnáct let služby vydobyl značný respekt, a to nejen svým vyšetřovatelským instinktem, ale také díky sportovním výkonům na běžeckých tratích.

Šlo v případu koulaře, kterého nalezli v poloze da Vinciho Vitruviánského muže, o rituální vraždu? Lenz se musí během vyšetřování potýkat nejen s tajemným útočníkem, ale také vlastními tiky.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Jiří Homola působí na kladenské základní škole jako učitel němčiny a francouzštiny. Píše divadelní a rozhlasové hry, pro Bio Illusion adaptoval knihu Viktora Fischla Dvorní šašci. V roce 2009 spoluzaložil amatérský divadelní spolek Kladina.

Je nositelem Ceny Alfréda Radoka a Českého rozhlasu Vltava za text Noc moudrých mužů. Ve volném čase závodně běhá. Jeho detektivní román Ovál vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Pokud se chcete zapojit do soutěže o pět detektivek Ovál, napište nám až do tohoto pátku 12. dubna do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku:

Jaká je standardní délka běžeckého oválu?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme