Život ve městě duchů. Rolling Stones vydali po osmi letech novou skladbu, reagují na karanténu

Britská skupina Rolling Stones ve čtvrtek překvapivě zveřejnila novou skladbu. Nese název Living In A Ghost Town (Život ve městě duchů) a odráží situaci v době koronavirové krize, kdy v mnoha světových městech platí zákazy vycházení. Jak napsala agentura APA, jde o první vydanou autorskou píseň jedné z nejslavnějších rockových kapel světa po téměř osmi letech.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frontman kapely Rolling Stones Mick Jagger.

Frontman kapely Rolling Stones Mick Jagger. | Foto: Jean-Paul Pelissier | Zdroj: Reuters

Nahrávka vznikla podle kytaristy Keitha Richardse z velké části už před rokem v americkém Los Angeles, když skupina zkoušela zhudebnit několik nápadů pro zamýšlené nové album. Dokončena byla ale až v nynější době koronavirové karantény.

„Měli jsme píseň, o níž jsme si mysleli, že do dnešní doby dobře zapadne,“ uvedl frontman a zpěvák kapely Mick Jagger.

Legendární kapela vznikla v roce 1962 v Británii. Čtveřici hudebníků Micku Jaggerovi (zpěv), Keithu Richardsovi (kytara), Ronu Woodovi (kytara) a Charliemu Wattsovi (bicí) je nyní dohromady přes 300 let.

Skupina v roce 2016 vydala zatím poslední studiové album Blue & Lonesome (Modrý a osamělý), které však obsahuje pouze coververze cizích písní. Deska získala jednu cenu Grammy za nejlepší tradiční bluesové album.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme