VIDEO: Rolling Stones, Elton John či Lady Gaga. Světové hvězdy podpořily koncertem zdravotníky

Slavní světoví zpěváci a hudebníci se v sobotu zúčastnili osmihodinového benefičního koncertu. Chtěli tak podpořit zdravotníky, kteří v první linii bojují proti pandemii nového typu koronaviru. Projektu se účastnili například Elton John, Billie Eilish nebo Lady Gaga.

USA (Aktualizováno: 20:01 18. 4. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeden svět společně doma - přesně pod tímhle mottem zpívali interpreti na konto Světové zdravotnické organizace.

Diváci se mohli těšit na vystoupení zpěváků Adama Lamberta, Alicii Keys, Billie Eilish, Taylor Swift nebo Celine Dion. Akci podpořila také známá moderátorka Oprah Winfrey nebo fotbalista David Beckham se svojí ženou Victorií.

VIDEO: Tomáš Klus zahrál na Koncertě pro jiné myšlenky. Usedl s kytarou k táboráku

Číst článek

Velkého koncertu se zúčastnila i legendární kapela Rolling Stones. Všichni členové skupiny: Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts i Ronnie Wood se na dálku spojili, každý ze svého domova, a společně zahráli a zazpívali.

„Je nám ctí, že jsme byli pozváni k účasti na pořadu One World: Together at Home - z našich domovů v izolaci,“ uvedla předtím slavná kapela ve společném prohlášení.

O projektu informovala iniciátorka Lady Gaga na tiskové konferenci. Podle zpěvačky měl být koncert vyjádřením díků zdravotníkům v mnoha zemích, často pracujících bez odpovídající ochrany před nákazou. Upozornila, že je naléhavě potřeba dát více peněz na ochranné prostředky a testování.

Koncert živě vysílaly největší televizní stanice světa, ale i streamovací služby. Celou akci bylo možné sledovat živě v sobotu od 20.00 až do 4.00 ráno našeho času. 

Elton John a Paul McCartney mají s benefičními koncerty zkušenosti již z minulosti. V roce 1985 se stali součástí akce Live Aid. Cílem bylo získat finanční prostředky na útlum hladomoru v Etiopii.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme