Koncert už i s tancem. Chinaski otevřou letní scénu Lucerna Music Baru se stojícím publikem

Vystoupení kapely Chinaski, která 15. června zahájí letní scénu Lucerna Music Baru v Ledárnách Braník, by již mělo být také pro stojící publikum. Od pondělí 14. června začnou platit další rozvolnění protipandemických opatření pro kulturu, které umožní, aby v případě venkovních koncertů židle v hledišti nahradili stojící nebo tančící diváci.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Diváci se nechali otestovat 48 hodin před koncertem

Koncerty by měly být již i pro stojící publikum (ilustrační foto) | Foto: Eva Plevier | Zdroj: Reuters

„Asi budeme první, kdo využijí uvolnění v kultuře, to znamená, že už v úterý (15. června) budeme mít koncert na stání,“ řekl v rozhovoru s ČTK majitel Lucerna Music Baru Michal Filip.

Vystoupení Chinaski je vyprodané, další koncert oblíbená kapela nabídne o den později. Kapacita areálu a bezpečnostní a hygienická pravidla budou přizpůsobeny aktuálním opatřením ministerstva zdravotnictví.

Od 8. června se může zvýšit počet diváků na kulturních akcích na 1000 uvnitř a 2000 venku. Podmínky testování v kultuře vláda sjednotila s restauracemi a na kulturních akcích je možné otevřít občerstvení formou bufetu nebo bufetu s obsluhou.

Kapela Lucie se s orchestrem předvede až příští rok. Letos si fanoušci musí vystačit s mini turné

Číst článek

V areálu Ledáren Braník nyní finišují poslední terénní úpravy a v sobotu začne stavba koncertní a relaxační zóny. O akci pořadatelé hovoří jako o festivalu, i když zde do září každý den vystoupí pouze jedna kapela. „Ono to vypadá jako festival, v areálu jsou odpočinkové zóny a možnost občerstvení, ale není možnost na místě přespat nebo cokoliv konzumovat v hledišti,“ podotkl Filip.

Do září zde vystoupí J.A.R., Mig 21, Ben Cristovao, Pražský výběr, Monkey Business, David Koller, Mirai, Paulie Garand a další. V pátek 25. června se uskuteční speciální open air hojně navštěvované 80's & 90's video party dýdžeje Jirky Neumanna. Další koncerty pořadatelé stále přidávají. Více informací se nachází na webu.

Letní scéna Lucerna Music Baru se letos z holešovického Výstaviště přesune do nového areálu v pražském Braníku. „Měnit místo jsme ho nechtěli, loni jsme na Výstavišti byli spokojeni a už v prosinci jsme byli připraveni k podepsání smlouvy, ale nebyla politická vůle to udělat. Vlastníkovi Výstaviště vadilo tolik akcí najednou, které mohou produkovat hluk. Ledárny nás zaujaly hlavně tím, že jsme tam sami a vyhneme se souběhu akcí na Výstavišti,“ sdělil Filip.

Fantastická dovolená v Chotěboři i Harry Potter v Praze. Po roce se vracejí i fanouškovské festivaly

Číst článek

Vzhledem k tomu, že vzhledem k pandemické situaci není možná účast zahraničních kapel, organizátoři považují akci za „jakýsi návrat ke kořenům klubu“. „Byla by škoda to nezopakovat, který z hudebních klubů má svoji letní scénu? Loni se nám potvrdilo, že to byl dobrý kalkul. Návštěvnost byla pěkná, i když konec akce v září trochu ovlivnila nastupující druhá vlna pandemie. Rozhodně to byl úspěch a hned jsme začali chystat další ročník,“ uvedl Filip. „Příští rok už počítám s mezinárodní scénou,“ dodal.

Lucerna Music Bar má za sebou nejdelší přestávku ve své historii. V průběhu protipandemických opatření se zde konalo pouze několik streamovaných akcí. „Sezonu v klubu zahájíme v září, kdy už plánujeme běžný program,“ sdělil majitel Filip.

Loni v přírodním areálu na Výstavišti v pražských Holešovicích otevřela sérii koncertů Lucerna Music Bar Open Air kapela J.A.R. Festivalový areál, který vznikl na louce za Křižíkovými pavilony v lesoparkové části Výstaviště, na úvod vyprodala tisícovka povolených návštěvníků. Koncerty v přírodní lokalitě s festivalovou vesničkou a odpočinkovými zónami se na Výstavišti konaly během letních měsíců.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme