Gipsy Kings se vrací do Prahy. Nejslavnější romská skupina zahraje své hity i nejnovější písně

Nikdo nedokázal na světě proslavit romskou hudbu tak, jako skupina Gipsy Kings. Legendární francouzská kapela existuje už od začátku osmdesátých let a od té doby prodala desítky miliónů svých nahrávek. Teď se s nejnovějšími skladbami, ale i největšími hity vrací do Česka. Ve středu večer zahrají Gipsy Kings v pražském Foru Karlín.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák Nicolas Reyes z francouzské skupiny Gipsy Kings (archivní foto)

Zpěvák Nicolas Reyes z francouzské skupiny Gipsy Kings (archivní foto) | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Mezi největší hity legendárních Gipsy Kings patří například skladby Djobi Djoba, Volare nebo Baila Me. Skupina ve své hudbě kombinuje španělské flamenco s latinskoamerickou rumbou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gipsy Kings opět zahrají v Praze. Nejslavnější romská skupina světa zahraje své hity i nejnovější písně. Téma pro Ondřeje Bambase

Španělské rytmy nevévodí písním jihofrancouzských hudebníků náhodou.

„Má to kořeny už u jejich otců a možná i dědů, když v době španělské občanské války prchla spousta Španělů a především řada romských obyvatel do jižní Francie. A dodnes v jižní Francii je,“ popisuje hudební dramaturg Českého rozhlasu Vltava Aleš Opekar.

Muzikanti začínali jako pouliční umělci, hráli ale také na svatbách. Zásadní zlom v jejich kariéře přišel ve druhé polovině osmdesátých let.

„Od roku 1987, kdy vyšla jejich deska, která se jmenoval stejně jako kapela Gipsy Kings, se stali v Americe a všude na světě nesmírně slavní. Postupem doby se jejich hudba dostávala i do různých filmů nebo reklam,“ popisuje Opekar.

Skupina se do Prahy vrací po osmi letech, tektokrát vystoupí v pražském Foru Karlín pod označením he Original Gypsies of Camargue.

Ondřej Bambas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme