Forum Karlín ožije hudbou slavných muzikálů, vystoupí Adam Plachetka a symfonický orchestr rozhlasu

Ve Foru Karlín v Praze ve středu večer zazní muzikálové melodie. Basbarytonista Adam Plachetka představí skladby z Cats, West Side Story nebo My Fair Lady. Doprovodí ho Symfonický orchestr Českého rozhlasu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Plachetka

Adam Plachetka | Zdroj: Český rozhlas

Dirigentské taktovky se ujme hudební ředitel operního divadla a filharmonie v německém Essenu Tomáš Netopil. „Doplnil jsem písňovou stavbu o pár orchestrálních, velice virtuózních částí, které zazní ve středu na koncertě,“ vysvětluje.

Koncert je součástí série Nové horizonty. Projekt se zaměřuje na publikum, které obvykle na klasickou hudbu nechodí.

K této příležitosti také vyjde CD Impossible Dream, které v srpnu tohoto roku natočil Plachetka se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu ve Studiu 1. Křest a autogramiáda CD se uskuteční bezprostředně po koncertě.

„Chovám velký respekt ke všem, kdo zvládají s plným nasazením zpívat denně stejnou muzikálovou roli, ale obávám se, že já bych k nim nepatřil. Klasika se u mě ukázala být správnou volbou. Každopádně jsem moc rád, že se mohu po letech k muzikálu alespoň touto nahrávkou a koncertně vrátit a splnit si svůj dávný sen,“ řekl o svém muzikálovém vystoupení Plachetka.

David Černý, Pavlína Stoklasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme