Legendární ABBA chystá překvapení pro fanoušky. Po téměř 40 letech by mohla vydat novou skladbu

Skoro 40 let si příznivci legendární švédské skupiny ABBA museli vystačit pouze s jejich osvědčenými hity. Žádných novinek se nedočkali. To by se teď ale mohlo změnit. Členové hudební skupiny totiž společně něco chystají. Co by to mělo být, oznámí ve čtvrtek ve tři čtvrtě na šest odpoledne.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédská popová skupina ABBA. Zleva: Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstadová, Agentha Faltskogová a Bjorn Ulvaeus

Švédská popová skupina ABBA. Zleva: Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstadová, Agentha Faltskogová a Bjorn Ulvaeus | Foto: Robert Dear | Zdroj: AP/ČTK

Co ABBA chystá, ale vlastně nikdo neví. Minulý týden se na twitteru objevil nový účet ABBA Voyage a na něm informace, že členové legendární skupiny brzy zveřejní nějaké prohlášení.

Od té doby fanoušci, hudební kritici i média, jako třeba britský Independent, spekulují. Skupina totiž skoro 40 let nic nového nevydala, navíc se v roce 1982 rozpadla. 

Že ABBA nahrává nové skladby, oznámila už v roce 2018. Výsledek zatím ale fanoušci neměli šanci slyšet. Čtyři členové skupiny tehdy zveřejnili na sociální síti Instagram příspěvek, že měli pocit, že by mohlo být zábavné spojit se po zhruba 35 letech a jít do studia.

Už v prosinci minulého roku měla být zveřejněná píseň I Still Have Faith in You, nakonec se ale tak nestalo. Celý projekt se nakonec odložil kvůli epidemie koronaviru.

Švédská skupina ABBA vznikla na začátku 70. let spojením dvou partnerských párů. V následujícím desetiletí její tvorba válcovala evropské hudební žebříčky. Po celém světě prodala 380 milionů alb a singlů.

V roce 1979 se ale první z párů rozvedl a o tři roky později se rozpadla celá skupina. Členové skupiny se znovu setkali třeba roce 2016 na otevření restaurace inspirované muzikálem Mamma Mia. Opakovaně ale odmítli, že by kdy ještě spolu vystoupili na pódiu.

Kateřina Havlíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme