Autor

Ivan Studený

Co dělám v rozhlase: Povídám si s lidmi, o jejich životech, postojích, názorech, příbězích. Většinou u toho mám zapnutý jeden i více mikrofonů a s pořízeným záznamem se pak v soukromí mazlím. Výsledkem toho audiodigitálního laskání pak může být reportáž, dokument ale i nějaký méně snadno zaškatulkovatelný formát.

Před rozhlasem: Mé rozhlasácké geny se projevily docela pozdě, takže jsem toho před nástupem na post redaktora a moderátora v regionálním českobudějovickém studiu v roce 2009 stihl více. Třeba jsem jezdil na koni krajinou jako průvodce, míchal zedníkům maltu, staral se o děti v dětském domově i psal pro regionální deník. Ve Tvůrčí skupině Publicistiky pracuji jako redaktor od roku 2015.

Co mě baví: Hudba, divadlo, hrát si a tvořit.

RSS autora

Články autora

|Igor Maňour, Ivan Studený |Regiony

Český Krumlov chce zavést povinnou zavírací hodinu v restauracích

Z ulic historického centra Českého Krumlova, chráněného organizací UNESCO, by měli zmizet žebráci a opilci. Zdejší radnice chystá po vzorech větších českých měst zákazy popíjení alkoholu na ulici, žebrání a hodlá omezit i otevírací dobu restaurací. Ve městě, které žije z turistů a nyní v létě i z vodáků, ale zvlášť povinná zavírací hodina vyvolává hodně velkou kontroverzi.

|Ivan Studený, Matěj Skalický |Zprávy z domova

Rybářům vadí malé vodní elektrárny. V horkých letních měsících se vyostřují spory o vodu

Potřebují vodu více turbíny, nebo ryby? To je spor, který vedou v horkých letních dnech rybáři s majiteli malých vodních elektráren. Těch je v Česku podle údajů Energetického regulačního úřadu už více než 1400 a stále vznikají další. Ministerstvo průmyslu teď eviduje 140 žádostí o dotaci na stavbu nebo rekonstrukci malé vodní elektrárny. Vodní turbíny ale trápí rybáře.

|Ivan Studený, krw |Zprávy ze světa

Žadatelé o výstavbu malých vodních elektráren si rozdělí půl miliardy. Rybáři nesouhlasí

V létě se vyostřují spory mezi rybáři a majiteli malých vodních elektráren. Dohadují se, kdo má větší právo na vodu. Dnes české úřady evidují 1420 elektráren s výkonem do tisíce kilowattů. A malých elektráren na řekách nepochybně přibude, ministrovo průmyslu totiž letos dotuje jejich výstavbu a rekonstrukci částkou půl miliardy korun.

|Ivan Studený, Eva Presová, bre |Regiony

Falešného kominíka dopadla v Prachaticích policie

Falešný kominík čistil několik týdnů kamna a komíny na jihu Čech. Veškeré nářadí, ale i potřebné doklady a razítka ukradl z opravdové kominické firmy. Právě okradení kominíci vyrazili po jeho stopě a rozjeli na jihu Čech velkou pátrací akci, ale podvodníka dříve chytila policie.