Ubývá podnikatelů v registru nespolehlivých plátců daně. Je jich téměř o 700 méně

Přibývá podnikatelů, kterým se podařilo opustit registr nespolehlivých plátců DPH. Vyplývá to z výzkumů společnosti Bisnode. V současné době se v registru nachází necelých šest a půl tisíce firem. Ubylo tak už téměř 700 firem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pivo, pípa, hospoda, alkohol, dph,

pivo, pípa, hospoda, alkohol, dph, | Foto: Martin Svozílek

Víc se podle společnosti Bisnode snaží živnostníci než společnosti s ručením omezeným.

„Status neplatiče je velice negativní informace o té společnosti. Automaticky se stává nespolehlivým obchodním partnerem,“ řekla Petra Štěpánová ze společnosti Bisnode.

Poslanci ve Sněmovně nechtějí chlebíčky a kávu s DPH. Není to ekonomická činnost, brání se

Číst článek

V registru nespolehlivých plátců DPH skončí každý, kdo dluží za poslední tři měsíce minimálně na DPH více než půl milionu korun. A také firma, která nemá v pořádku daňové doklady.

O vymazání z registru může firma požádat nejdříve po roce. A to se právě nelíbí podnikatelům. „Čekat dalších 12 měsíců, než ho někdo vymaže, je dlouhá doba, protože v té době je v podstatě odstřižen od dodávek,“ řekl Karel Havlíček z Asociace malých a středních podniků.

Registr nespolehlivých plátců daně z přidané hodnoty funguje v Česku od ledna 2013 a má omezit hlavně daňové úniky a podvody.

Tomáš Bystrý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme