Španělsko nepožaduje po Německu odškodnění za okurky

Španělská vláda nebude žádat Německo o odškodnění za okurky. V Berlíně to dnes prohlásil náměstek španělské ministryně zahraničí Diego López Garrido. Označení španělských okurek jako možného zdroje nebezpečné střevní nákazy uvrhlo španělské zemědělce do tíživých ekonomických problémů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

EHEC, E.coli, okurky

EHEC, E.coli, okurky | Zdroj: Reuters

Španělští producenti zeleniny kvůli neoprávněnému obvinění tratí údajně až 200 milionů eur týdně. Podle Diega Lopeze Garridy šlo o osudnou chybu, náhradu bude Španělsko ale požadovat od Evropské unie.

Zároveň ale nevyloučil, že někteří farmáři se budou dožadovat individuálního odškodnění. Německo slíbilo, že pomůže španělským okurkám vrátit ztracenou reputaci. Zdroj infekce mezitím zůstává nadále nejasný. A stále více německých expertů se kloní k názoru, že se ho v současnosti už nepodaří dohledat.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme