Sinčák končí v čele představenstva ČSA. Měl by působit v koncernu Travel Service

Po pěti letech ve vedení Českých aerolinií (ČSA) končí ve funkci předseda představenstva Jozef Sinčák. Uvedl to v pondělí server Zdopravy.cz. Sinčákovi v úterý 23. října končí pětileté funkční období člena představenstva. Po vzájemné dohodě s novým většinovým vlastníkem ČSA, firmou Travel Service, mu nebude prodlouženo, řekl serveru mluvčí ČSA Daniel Šabík. Nové členy do představenstva doplní podle mluvčího v nejbližší době valná hromada firmy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Václava Havla, letadlo, České aerolinie (ilustrační foto)

Letiště Václava Havla, letadlo, České aerolinie (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Sinčák byl ve vedení ČSA od října 2013. Nejprve působil jako ředitel pro obchod a marketing a od září 2014 byl předsedou představenstva firmy.

Trosečnický kruh, vesty i raft. Podívejte se, jak čeští piloti a letušky cvičí záchranu cestujících

Číst článek

„Do konce roku bude pan Sinčák působit v ČSA jako konzultant a předávat agendu zvolenému nástupci. Společnost Travel Service jedná o dalším působení pana Sinčáka v připravované koncernové struktuře,“ uvedl Šabík pro server Zdopravy.cz.

Sinčák do Českých aerolinií přišel z Letiště Praha, kde byl výkonným ředitelem divize pro obchod a korporátní služby a místopředsedou představenstva. Předtím působil řadu let v ING Investment Management a ČSOB.

Společnost Travel Service letos v únoru odkoupila 64 procent akcií ČSA od Korean Air a státní firmy Prisko. Stala se tak vlastníkem 97,7 procenta v národním leteckém dopravci.

České aerolinie patří mezi pět nejstarších aerolinek na světě. Loni přepravily 2,9 milionu cestujících, meziročně o sedm procent více.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme