Benzin i nafta dále zdražují. Ceny na čerpacích stanicích se výrazně liší

Ceny pohonných hmot opět lámou rekordy. Benzin zdražil během minulého týdne o 13 haléřů, litr Naturalu 95 se tedy prodává průměrně za 38,17 koruny. Nafta včera dosáhla historického maxima 37,18 haléře. Vyplývá to z údajů společnosti CCS. Od začátku srpna tak stouply ceny benzinu o 1,34 koruny a nafty o 1,05 koruny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tankování pohonných hmot

Tankování pohonných hmot | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Rozdíl v cenách pohonných hmot se u jednotlivých čerpacích stanic pohybuje ne v řádech desetihaléřů, ale v řádech korun. Řidičům se proto vyplatí situaci sledovat.

Na řadě stanic stojí Natural 95 už přes 40 korun za litr. Nejdražší benzin natankují motoristé v Praze, nejlevnější jsou pohonné hmoty v Ústeckém kraji.

Ceny benzinu a nafty závratně stoupají od července. Podle odborníků jsou na vině hlavně drahá ropa a nepříznivý kurz koruny vůči dolaru.

Kateřina Causidisová, krw Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme