Antimonopolní úřad zahájil správní řízení s několika chovateli drůbeže

Šestice českých a moravských chovatelů drůbeže je podezřelá z uzavření kartelové dohody při určování cen. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže s nimi zahájil správní řízení. Šest společností vyzvalo v prosinci ostatní chovatele, aby přestali dodávat na český trh své produkty, pokud nedostanou 20 korun za kilogram drůbeže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kuřátka

Kuřátka | Foto: Babinet.cz

Předseda představenstva společnosti Agrodružstvo Jevišovice Bohumír Rada ale pro Český rozhlas uvedl, že dotčené firmy k pokusu o dohodu přivedla tíživá ekonomická situace: "Na jedné straně se pořád zvedají ceny plynu, elektřiny, nafty, krmiva, na druhé straně meziročně došlo ke snížení cen drůbeže v řádu desítek procent. To naše prohlášení, to naše setkání bylo bojem o přežití."

Drůbežáři jsou rozhodnutím Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže zaskočeni. Podle Bohumíra Rady se tomuto verdiktu budou bránit všemi zákonnými prostředky.

Zuzana Kopuletá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme