S velkým počtem uprchlíků z Gruzie se potýká jihomoravská cizinecká policie

Velký počet gruzínských běženců odhalila v posledních měsících cizinecká policie na jižní Moravě. Například v tomto týdnu zadržela čtyři uprchlíky, včetně 12leté dívky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie ČR - Pomáhat a chránit

Policie ČR - Pomáhat a chránit | Foto: Ministerstvo vnitra ČR

Z Polska, kde požádali o azyl, je tamní převáděč vezl do Rakouska. Uprchlíci byli vráceni zpět do Polska, jejich průvodce čelí obvinění z převáděčství.

Podle mluvčího jihomoravské cizinecké policie Romana Pittnera tento případ není zdaleka ojedinělý.

"V srpnu jihomoravská cizinecká policie zajistila již pět takových skupin, v celkovém počtu 32 osob. V loňském roce jsme přitom zadrželi za celý rok pouze jednoho jediného Gruzínce."

"Dosud přes naše území nejvíce migrovali Čečenci. Česká republika však zpravidla nebývá cílovou zemí, přes naše území míří cizinci dále na jih, především do Rakouska, Itálie a do Španělska," dodal mluvčí cizinecké policie.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mluvčí Pittner o gruzínských běžencích na jihu Moravy

Marika Táborská, Petra Polzerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme