Čtvrtfinále Davisu Cupu zahájí Berdych a Monaco

Tomáš Berdych a Juan Monaco zahájí zítra čtvrtfinále Davis Cupu mezi českými a argentinskými tenisty. Rozhodl o tom los v Ostravě. Ve druhé dvouhře nastoupí proti Juanu Martinu del Potrovi Ivo Minář, který tak nahradí Radka Štěpánka. Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil chce šetřit Štěpánkovo zraněné koleno pro sobotní čtyřhru a případně i nedělní dvouhru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Davis Cup

Davis Cup | Foto: The Oficial Davis Cup Website

"Radkovo zranění bylo závažné, proto jsem se po tréninku rozhodli, že zatížení ve všech třech dnech by bylo moc. Proto nebude hrát v pátek dvouhru," vysvětlil Jaroslav Navrátil nasazení Iva Mináře.

Minář hrál dosud v Davis Cupu pouze jednou. Předloni prohrál s Andym Roddickem v duelu se Spojenými státy.

Do sobotní čtyřhry jsou nasazeni Lukáš Dlouhý a Radek Štěpánek. Je ale možné, že nakonec nastoupí místo Dlouhého Tomáš Berdych. Argentinci nahlásili Del Potra a Leonarda Mayera.

V neděli začne Berdych s Del Potrem a po nich by měl hrát Minář s Monakem. I zde možná dojde ke změně a Mináře nahradí Štěpánek.

Čeští tenisté usilují o postup do semifinále Davis Cupu, kde byli naposledy v roce 1996. Tehdy Petr Korda s Danielem Vackem porazili Spojené státy oslabené o Peta Samprase a Andreho Aggassiho. Poté v Praze podlehli Švédsku 1:4.

S Argentinou sehráli Češi tři duely, dva vyhráli a poslední vzájemný souboj prohráli před čtyřmi lety v Buenos Aires 0:5. Tým kapitána Tita Vazqueze hrál šestkrát za uplynulých osm ročníků Davisova poháru v semifinále, loni byl až ve finále.

Program:

Pátek 10. července:

15:00 Berdych - Monaco, I. Minář - Del Potro

Sobota 11. července:

14:00 Dlouhý, Štěpánek - Del Potro, Mayer

Neděle 12. července:

13:00 Berdych - Del Potro, I. Minář (pravděpodobně ho nahradí Štěpánek) - Monaco

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme