Papež zahájil ostře sledovanou cestu do Svaté země

Papež Benedikt XVI. přiletěl do Jordánska a zahájil tak osmidenní cestu po Blízkém východě. V rámci ostře sledované mise navštíví také Izrael a chystá se na okupovaný západní břeh Jordánu. Tam má podpořit Palestince zastávkou v uprchlickém táboře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benedikt XVI. a jordánský král Abdalláh II

Benedikt XVI. a jordánský král Abdalláh II | Zdroj: ČTK

"Návštěva v Jordánsku je velmi dobře připravená. Na setkání se Svatým otcem tam přijedou čtyři patriarchové z Iráku, Libanonu, Sýrie a odsud," řekl jeruzalémský katolický patriarcha Fuád Tuval. Připomněl, že v Jordánsku panují mezi katolickou církví a vládou velmi dobré vztahy.

To však neplatí o vztazích mezi Vatikánem a židovským státem. Církev sice označuje papežovu cestu především za náboženskou pouť. Po pondělním příletu Benedikta XVI. do Izraele a na palestinská území ale bude největší pozornost vyvolávat politický rozměr jeho cesty.

Milan Kopp, Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme