Čína stupňuje boj proti zkorumpovaným úředníkům

Čína stupňuje boj proti zkorumpovaným úředníkům. K trestu smrti s 2letým odkladem byl nyní odsouzen i exprezident jednoho z pekingských soudů. Od začátku minulého týdne jde o dalšího vysoce postaveného představitele komunistického režimu odsouzeného za braní úplatku. Vyšetřován je i bývalý viceprezident Nejvyššího soudu, který už byl vyloučen z Ústředního výboru KSČ.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mříže

mříže | Foto: Ministerstvo vnitra ČR

Podle zdůvodnění rozsudku bral Kuo Šeng-kuej úplatky, jejichž výše přesáhla 22 miliónů korun. Více než deseti lidem pomohl zejména k získání lukrativních pozemků. Zatčen byl v červnu loňského roku a nyní odsouzen k nejvyššímu trestu.

Za posledních 10 dní jde o pátý případ, kdy byli potrestáni vysocí představitele vládnoucího režimu, mezi nimi i významný poslanec parlamentu nebo komunistický šéf ministerstva kultury a kandidát na samotného ministra Jü Jou-ťün.

Největší pozornost je ale věnována sesazení zástupce prezidenta Nejvyššího soudu Chuanga Sung-joua, mimo jiné i pro zneužívání moci.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme