Radikální maďarské spolky demonstrovaly před slovenskou ambasádou

Více než 300 lidí demonstrovalo před slovenským velvyslanectvím v Budapešti proti Benešovým dekretům. Akce se zúčastnily desítky maďarských, extrémně pravicových organizací. Demonstranti kritizovali hlavně usnesení slovenského parlamentu o nedotknutelnosti dekretů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavním organizátorem protestu bylo občanské sdružení, které se nazývá Světový svaz Maďarů. Demonstrace se zúčastnili i přívrženci dalších, národně-radikálních spolků a sdružení, které se objevují na všech protivládních akcích, neboť kromě Benešových dekretů se nejvíce nadávalo na současnou maďarskou vládu, kterou nazvali zrádcovskou.

Někteří řečníci vyzývali k boji proti ní, nebo přinejmenším k dalším masovým protestům 23. října, tedy na první výročí loňských největších pouličních nepokojů. Tvrdé jádro demonstrantů se rozohnilo hlavně na závěr, když jejich petici nebyl ochotný převzít nikdo ze slovenské ambasády. Vzápětí se policii podařilo zabránit tomu, aby inzultovali slovenský televizní štáb.

Gregor Martin Papucsek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme