Letadlo Travel Service neplánovaně přistálo na budapešťském letišti

Charterové letadlo české společnosti Travel Service se 180 lidmi na palubě muselo dnes ráno nouzově přistát na budapešťském letišti. Nikdo z cestujících nebyl zraněn. Letoun typu Boeing 737-800 měl namířeno z Budapešti do Las Palmas na Kanárských ostrovech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo Travel Service

letadlo Travel Service | Foto: VFFL

Přesnější informace podala Českému rozhlasu mluvčí společnosti Travel Service Vladimíra Dufková: "Krátce po startu během vzletu z budapešťského letiště se v kokpitu letadla objevila indikace možné technické závady na letadle. Posádka postupovala podle všech bezpečnostních předpisů a proto se také kapitán letadla rozhodl vrátit zpět na letiště v Budapešti. Letadlo bezpečně přistálo a asi po 40 minutách bylo cestujícím poskytnuto nové letadlo, kterým odcestovali do cílové destinace, jíž bylo Las Palmas."

Letadlo muselo podle slovenské zpravodajské televize TA3 před přistáním tři hodiny kroužit, aby spálilo část pohonných látek a tak snížilo svou váhu.

Marie Matúšů, Šárka Slezáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme