Ukázal jsem, že síly mám, říká k Tour de Ski Lukáš Bauer

Český běžec na lyžích Lukáš Bauer se propracoval ve 2. etapě Tour de Ski ze sedmadvacátého na 7. místo, přesto odcházel z cíle naštvaný. Celkem brzy totiž zlikvidoval více než půlminutovou ztrátu na nejlepší, se kterou do závodu na 15 kilometrů klasicky startoval. V závěrečných kilometrech táhl vedoucí skupinku, jenže potom přišel karambol.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer na medaili v prvním závodě na mistrovství světa v Oslo nedosáhl

Lukáš Bauer na medaili v prvním závodě na mistrovství světa v Oslo nedosáhl | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Lukáši, parádně rozjetý závod. Co se stalo na konci, byla tam nějaká nepřehledná mela…

Na konci se přede mě dostal Axel Teichmann, snažil jsem se ho v té poslední zatáčce dojet, ale začal se tam tlačit Cologna, ještě nebyl úplně přede mnou a už se samozřejmě chtěl natlačit do nejlepší stopy, kterou jel Teichmann a hned za ním já. I když tam neměl místo, tak tam prostě vlez, ale neustál to, spadnul. A tím, jak spadnul, tak jsem se do něj zaklínil a než se zvednul, tak nás předjela spousta lidí.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Lukášem Bauerem mluvil po 2. etapě Tour de Ski Jan Kaliba

Takže pro mě to byl super závod, výborné lyže, které mi strašně pomohly, ale ta koncovka, kdy jsem pevně věřil, že jsem schopný bojovat alespoň o druhé místo a hlavně deset bonusových vteřin, tak to díky Colognovi vzalo za své.

Jste hodně naštvaný?

Samozřejmě jsem!

Ale pocitově vám tenhle závod po tom prologu hodně pomohl zjistit, že jste na tom dobře…

Oproti včerejšku to byl výrazně povedený závod. Nechci říct, že jsem na tom super dobře, ale určitě jsem na tom tak, že boj o třetí místo bude reálný. Ale samozřejmě uvidíme na Alpe Cermis, jestli mi zrovna těch 15-20 vteřin z dneška nebude chybět. Prostě myslím, že jsem ukázal, že síly mám a Tour může být ještě zajímavá.

Jak těžké bylo sjet těch více než 30 sekund na čelo závodu, které jste měl na startu? Sněžil totiž celou noc a celý den.

Myslím, že během závodu bylo to sněžení taková drobnost, která nerozhodovala, ale samozřejmě díky tomu novému sněhu, který v noci napadl, tak bylo obtížné mazání. Myslím, že naprostá většina lidí jela na mikrokontaktech. Člověk se na to musel srovnat, takže bylo vidět, že každý s tou tratí zápasí a hodně těžko se sune hlavně do kopce. Ale mně se ten závod prostě povedl, takže jsem spokojený.

Takže teď nezbývá, než ty sekundy nastřádat ve sprintu…

Rád bych!

Jan Kaliba, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme