Krasobruslař Březina je na MS zatím patnáctý. Dvojice Dušková a Bidař skončila čtrnáctá

Český krasobruslař Michal Březina skončil na mistrovství světa po krátkém programu na patnáctém místě. Za svou jízdu získal 80,02 bodu. Ve vedení je Španěl Javier Fernández, který předvedl dva čtverné skoky a může získat třetí titul v řadě. Druhý je Japonec Šoma Uno a na třetí příčce Kanaďan Patrick Chan. Sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař byla po volné jízdě čtrnáctá. Postup na zimní olympijské hry jí ale zatím unikl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krasobruslař Michal Březina

Krasobruslař Michal Březina | Zdroj: Reuters

Dnes sedmadvacetiletý Březina v Helsinkách s přehledem zvládl kombinaci flipu s toeloopem a trojitý axel, ovšem nepovedl se mu výjezd trojitého lutzu a o čtverný skok se ani nepokusil. Technicky zvládl sestavu na 40,05 bodu a programové komponenty na 39,97.

Celkový součet bodů 80,02 je sice více než na loňském světovém i evropském šampionátu, nicméně krasobruslaři neustále hranice posouvají. Od desátého místa dělí Březinu více než devět bodů.

Bronzový medailista z mistrovství Evropy 2013 měl choreografii na hudbu Tha way you look tonight v podání Franka Sinatry.

Za hranici devadesáti bodů se dostalo hned devět krasobruslařů, z toho tři překročili sto bodů. Nejvíce posbíral Španěl Fernández, který zařadil jednoduché čtverné skoky salchow a toeloop, ale provedl je precizně. Známka 109,5 bodu ho zařadila na druhou příčku historických tabulek.

Olympijské hry

Na mistrovství světa se v kategorii sportovních dvojic rozdělovalo 16 míst pro zimní olympijské hry v Pchjongčchangu. Všechna získali zástupci krasobruslařských velmocí, které mohou mít až tři startující páry. Dušková s Bidařem budou muset o účast na ZOH usilovat v září v dodatečné kvalifikaci, kde budou k dispozici čtyři místa pro dosud nekvalifikované státy.

Mistrovství světa v krasobruslení v Helsinkách:
Muži - po krátkém programu: 1. Fernández (Šp.) 109,05, 2. Uno (Jap.) 104,86, 3. Chan (Kan.) 102,13, 4. Ťin Po-jang (Čína) 98,64, 5. Hanju (Jap.) 98,39, 6. Chen (USA) 97,33, ...15. Březina (ČR) 80,02.
Sportovní dvojice - konečné pořadí: 1. Suej Wen-ťing, Chan Cchung (Čína) 232,06, 2. Savchenková, Massot (Něm.) 230,30, 3. Tarasovová, Morozov (Rus.) 219,03, 4. Jü Siao-jü, Čang Chao (Čína) 211,51, 5. Stolbovová, Klimov (Rus.) 206,72, 6. Ilyushechkinová, Moscovitch (Kan.) 206,19, ...14. Dušková, Bidař (ČR) 179,70.

ČTK, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme