Koukalové se hrnou noví sponzoři. Patří mezi nejžádanější zboží na trhu, říká manažer

Na mistrovství světa získala zlato, stříbro i bronz a teď za to Gabrielu Koukalovou čeká odměna. Od Mezinárodní biatlonové unie a českého svazu za své úspěchy dostane skoro milion 400 tisíc korun a také se může rozrůst stáj jejích sponzorů. Manažer Jiří Hamza chce ale nasmlouvat maximálně dva nové partnery, kteří se řádově budou pohybovat v milionech korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová veze z MS kompletní sadu medailí

Gabriela Koukalová veze z MS kompletní sadu medailí | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Biatlonový šampionát skončil, už se hrnou nabídky pro Gabrielu Koukalovou?

Jsme rádi, že šampionát skončil, jak skončil. Prostředí je živé, ale Gabča se v té pozici ocitá dlouhodobě. Mistrovství to umocnilo, ale budeme jednat hlavně rozumem, aby zvítězila sportovní stránka, a ne ta finanční. Mým úkolem je, abych všechno dokázal skloubit, aby se splnily všechny sponzorské cíle. Ale jednoznačným cílem je, aby se pokusila vyhrát olympiádu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vyjednávání sponzorů pro Gabrielu Koukalovou má na starosti šéf biatlonového svazu Jiří Hamza

Už jsou nějaké konkrétní nabídky těsně po šampionátu?

Gabča je jedno z nejžádanějších zboží na českém reklamním trhu a nabídky přicházejí. Právě jedu na jedno jednání do Brna, protože jsme se v noci všichni vraceli domů. Myslím, že se to poměrně rychle uzavře, ale bude to po dohodě s Gabčou a Ondrou Rybářem. Nechceme ji přetížit sponzorskými povinnostmi. Prioritou je sport, a ne peníze.

Může se stát i osobností velké mezinárodní kampaně?

Myslím si, že jo. Možná v téhle fázi nastal čas, hlavně asi u sponzorů zevnitř biatlonu. Dneska je jednou z největších reklamních tváří.

Jak velké slovo má při výběru sponzorů sama Gabriela Koukalová? Má práva veta?

Věci spolu samozřejmě konzultujeme a určitě netlačím Gabču do věcí, ve kterých by být nechtěla. Atmosféra v českém biatlonu je výborná a činorodá. Musíme skloubit zájmy svazových partnerů i gabčiných osobních. Se všemi jsem mluvil při mistrovství světa a myslím si, že to dokážeme skloubit, aby byly všechny strany spokojené.

Vrchol sezony vyšel líp, než jsme si dokázali představit, říká Koukalová

Číst článek

Jaký efekt bude mít povedený šampionát pro celý český svaz? Třeba pro dalšího medailistu Ondřeje Moravce?

Je to adekvátní narůstající popularitě. Ale jsme malý sport, který vyšel z hrozně skromných podmínek a pokora je absolutní základ. Závodníci, kteří jsou ze starší generace, moc dobře vědí, kde to bylo před pár lety. To, čím jsme si získali nejvíc fanoušků, je skromnost a pokora.

Ale samozřejmě si sportovci zaslouží, aby si vydělali peníze, protože patří k absolutní světové špičce. Nejen Ondra a Gabča, ale i další čtyři tam číhají na nejvyšší pozice. Mistrovství se jim ne úplně vyvedlo, protože konkurence je obrovská. Pro nás je hlavní pokora, skromnost a z toho vyplynou nejen dobré výsledky, ale i materiální zajištění.

Jiří Chum, Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme