Koudelku zklamalo v Oberstdorfu nespravedlivé rozhodnutí jury

První závod Turné čtyř můstků skokanů na lyžích měl hodně dramatický průběh. Postarala se o to jury, která nechala opakovat první kolo po té, co se v něm kvůli špatným podmínkám nevedlo třeba Gregoru Schlierenzaurovi z Rakouska. To kazilo radost i Romanu Koudelkovi, který skončil nakonec na sedmém místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

skokan na lyžích Roman Koudelka.JPG

skokan na lyžích Roman Koudelka.JPG | Foto: Tomáš Kohout

Romane, po prvním závodě Turné čtyř můstků vám patří sedmé místo. Jste s ním spokojený nebo ne?

Určitě jsem spokojený, protože včera jsem měl nějaký takový blbý den, kdy mi nic nešlo, odraz mi nešel. Nic! Ale naštěstí jsem se z toho nepoložil, hodil jsem to za hlavu. Dneska byl nový den. První skok, než to zrušili, byl dobrý. Potom restartované kolo a tam jsem trošku zpozdil odraz, což mě mrzelo. Ale druhé kolo bylo zase dobré, celkově spokojenost.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se skokanem Romanem Koudelkou mluvil po úvodním závodě Turné reportér Tomáš Kohout

Jak vás naštvalo nebo naopak, jak jste se s klidem vyrovnal s tím, že se první kolo skákalo dvakrát? Zvláště potom, co to bylo zřejmě nařízeno proto, že se jaksi nevedlo největším favoritům.

Tohle mě právě hodně mrzelo! Já skousnu hodně věcí, ale nemám rád nespravedlnost. A tohle vyloženě nespravedlivé bylo, protože kdyby to tam sfouklo mě nebo někoho jiného, tak se prostě nic neděje. Ale musí se jít dál, musí se to překonat. Pak jsem se dokázal ještě zkoncentrovat a naštěstí se to povedlo.

Jak se vám teď kouká na Gregora Schlierenzauera, který skočil 137,5 metru. Přitom ve druhém kole vůbec nemusel být, protože se 103,5 metry by to měl hodně těžké s postupem a hlavně by měl po nadějích na celkové vítězství na Turné.

Určitě se na to dívá trošku s hořkostí, protože to bylo nespravedlivé. Kdyby se to stalo komukoli jinému, tak by se tohle prostě nedělo. Ale musí se přesto jít dál, musí se zkoncentrovat dál, holt takový je sport u nás, nedá se s tím nic dělat.

Je nějaká naděje, že se v tomto někdy něco změní, že Rakousko s Německem přestanou mít velký vliv?

Myslím, že ne, že to nejde. Protože to jsou opravdu velmoci a s tím my nic nenaděláme.

Co teď před cestou do Garmisch-Partenkirchenu?

Teď se určitě co nejdřív přesunout na hotel a jít co nejdřív spát. Protože dneska ten den byl opravdu hodně dlouhý a bylo to trošku hodně náročné na psychiku.

---

Pointou rozhovoru s Romanem Koudelkou pak budiž fakt, že tolikrát zmiňovaný Rakušan Schlierenzauer díky opakovanému prvnímu kolu nakonec v závodě triumfoval.

Tomáš Kohout, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme