Ve slovenské vládě opět hrozí pád ministra kvůli korupční zakázce z eurofondů

Slovenský premiér Robert Fico mění nečekaně svá rozhodnutí kvůli neprůhlednému tendru z evropských fondů na ministerstvu pro místní rozvoj. Dnes požádal nového ministra Igora Štefanova, aby zakázku zrušil, jinak ho odvolá. Přitom ministra jmenoval do funkce teprve před týdnem s tím, že zakázka je v pořádku a ministr má jeho plnou důvěru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Fico

Robert Fico | Zdroj: ČTK

Premiér se patrně zalekl Evropské komise, která už začala proti Slovensku řízení. Komisi zajímá, zda-li zakázka byla vyhlášená podle zákonů nebo ji dostala přímo nějaká firma.

Přitom na Slovensku každý ví, že ministr oznámení pouze vyvěsil na nástěnku úřadu a do tendru za více než tři miliardy korun se přihlásila pouze jedna firma, jejíž spolumajitel je advokát šéfa Slovenské národní strany Jána Sloty.

Slovensku kvůli této korupční kauze hrozí ztráta eurofondů, a tak premiér Robert Fico raději na poslední chvíli přestal ignorovat realitu a je ochoten jít do sporu se svým nejbližším koaličním partnerem Jánem Slotou.

O případu si přečtěte také:
Slovenská opozice se pokusí kvůli neprůhledné zakázce odvolat ministra
Slovenský ministr pro regionální rozvoj končí kvůli podezřelé zakázce

Martin Hromádka, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme