Česká firma žaluje slovenskou pobočkou automobilky KIA kvůli dluhům

Přes půl milionu korun se pokouší vysoudit česká společnost Atelier Rubicon od jihokorejské automobilky KIA na Slovensku. Žalobu dnes začne řešit Okresní soud v Žilině. Česká firma podle majitele nedostala zaplaceno za služby, které automobilce dodávala a na peníze čeká marně přes dva roky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

výroba automobilu

výroba automobilu | Foto: kia.sk

Zaplacení letitých faktur od automobilky KIA se dožaduje více společností a Atelier Rubicon je druhá, který podává žalobu. Podle jednatele Jaromíra Hronzy velké společnosti zneužívají svého postavení na trhu.

"Dostávají práci, za kterou nemusejí platit, čili snižují si náklady a pak mohou vyrábět levněji," uvedl Hronza. Zástupci další firmy Českému rozhlasu anonymně řekli, že se pokoušejí o smír, ale žalobu mají v záloze.

Společnost KIA podle mluvčího dluh české firmy neuznává a nezaplatí. Podobnému tlaku čelí i sesterská automobilka Hunday na Moravě, z neplacení faktur ji obviňuje desítka firem. Jedna kvůli tomu podle Hospodárských novin už zbankrotovala.

Martin Hromádka, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme