Tatéři vydraží potetované pomeranče. Výtěžek pomůže nemocným dětem

Trpí nevyléčitelnou nemocí a pomohla by jim třeba rekonstrukce vlastního pokoje. Čtyřem nemocným dětem z Centra provázení se rozhodli pomoct tatéři. V Praze podeváté zorganizovali Pohádkový pomeranč. Během sobotního večera vydraží třináct citrusů s vytetovanými postavičkami. A výtěžek z aukce pomůže právě nemocným dětem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohádkové citróny z minulého ročníku

Pohádkové citróny z minulého ročníku | Foto: Press kit

Samotné tetování na ovoce je přitom skoro stejné, jako u člověka. „Princip je stejný, barvy jsou stejné, dokonce i vazelína se používá, aby to vyplnilo póry v pomerančové kůře, aby po otření přebytečné barvy to nešpinilo okolí,“ popisuje tatér a organizátor Pohádkového pomeranče Lukáš Poláček. Během večera vydraží pomeranče pokreslené českými pohádkovými postavičkami.

„Vhledem k tomu, že jsme rozhodli podporovat české děti, které žijí v Čechách, mají české rodiče, starají se o ně čeští doktoři a sestry. Hlavní cíl je tetovat české pohádkové postavy, nejlépe z večerníčka,“ říká.

Na pomeranče kreslí třeba Rákosníčka, Makovou panenku, nebo hrdiny z Čtyřlístku. Tatéři aukcí každý rok pomáhají jiné neziskové organizaci. Letos volba padla na Centrum Provázení.

„Centrum Provázení podporuje rodiny dětí, kterým bylo diagnostikováno nějaké závažné onemocnění. Ať už se jedná o vzácnou nemoc nebo o zdravotní postižení,“ vysvětluje Petra Tomalová z Centra Provázení. Během celého večera se budou vybírat peníze na čtyři konkrétní nemocné děti.

Pohádkové pomeranče 2009

Jedním z nich je i Aida, která ze dne na den přestala vidět. Tatéři chtějí Aidě zaplatit konzultace s odborníky, kteří jí pomůžou rozvíjet vjemy. Vybrané peníze dál půjdou třeba na rekonstrukci pokoje nebo opravu koupelny.

Během celého večera se vydraží celkem 13 pomerančů. A organizátor Lukáš Poláček upozorňuje, že citrus si návštěvníci můžou odnést i když se nezapojí do dražby. Stačí koupit potetovaný citron. „Je to jenom malá věc, kterou si lidi budou moc odnést za 500 korun. Je na tom napsáno Pohádkový pomeranč 2016.“
A pokud se citrusy správně usuší, kresby na nich podle Poláčka zůstanou i několik let. Celý benefiční večer začíná v pražském Rock Café v pět odpoledne. Aukce je naplánovaná od desíti večer.

Pavla Lioliasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme