Na olympiádu patříme, věří Hlaváčková s Hradeckou. Rozhodne se po French Open

Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká tvoří pohromadě jen těžko porazitelný deblový pár, který může mít na každém turnaji ty nejvyšší cíle. Olympijské medailistky z Londýna teď na Roland Garros postoupily do čtvrtfinále ženské čtyřhry, a výrazně se tak přiblížily účasti na dalších letních hrách v Riu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Jelikož jsme třetí pár světa, nejlepší deblistky v Česku, a máme za sebou hodně úspěšnou sezonu, vůbec o tom nepochybuju a Lucka taky ne. Na olympiádu patříme,“ prohlásila sebevědomě Andrea Hlaváčková o účasti úspěšného dua H+H v Riu.

To, že jsou teď nejúspěšnějšími tuzemskými deblistkami, souvisí i s tím, že ty další, které bojují o Rio, mají zahraniční spoluhráčky. Třeba Lucie Šafářová na tom byla v žebříčku před antukovým grandslamem ze všech Češek nejlépe.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenisové duo H+H je na French Open ve čtvrtfinále. Výrazně se tak přiblížilo účasti v Riu

Ale i kvůli zdravotním potížím Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové nezvládla v Paříži první kolo, ztratila dost bodů a tím i postavení v elitní desítce, takže nebude mít jako členka top 10 právo výběru partnerky.

Ještě o něco horší pozici mají Karolína Plíšková a Barbora Strýcová, které by společně možná dosahovaly na lepší výsledky než teď v mezinárodních dvojicích. Hrají spolu ale pouze ve Fed Cupu, zatímco žebříčkové postavení Hradecké a Hlaváčkové je nezpochybnitelné.

„Je znát, že jsme si vloni odehrály plnou sezonu. Společně jsme se vrátily do top tenisu a proti nejlepším jsme si zpět vybudovaly pozici, kterou jsme měly,“ naráží Andrea Hlaváčková na rozpad a následné obnovení páru, který už rok sbírá body pro účast na olympijských hrách v Riu.

Absence hvězd French Open škodí, shodují se tenisté

Číst článek

Lucie Hradecká ještě nedávno přiznala, že konečnou nominaci nemůže ovlivnit, návrh předkládá národní tenisový svaz, tím, že teď ale bude po Roland Garros nejlepší českou deblistkou na žebříčku a velmi pravděpodobně i v top 10, může mít právo výběru spoluhráčky ona.

A to ale prý v Paříži nehraje, jde jí čistě o co nejlepší výsledek na turnaji, který už jednou s Andreou Hlaváčkovou vyhrála. „Je to první grandslam, který jsme vyhrály. Tady člověk vždycky chce zahrát nejlíp, jak může,“ vysvětluje Lucie Hradecká.

Třeba o nedávné představení olympijské kolekce se však obě na dálku zajímaly. „Viděla jsem ji na internetu. Je hodně pestrá a barevná. Člověk na to myslí a je bombardovaný emaily z olympijského výboru. Je to barevné, je to Rio,“ líbí se olympijská kolekce Hlaváčkové.

V Paříži by se jí ale spíš hodila jedna část londýnské kolekce – slavné holínky. „Hodně tu prší, máme je doma furt schované,“ dodává Andrea Hlaváčková. Pršet má v Paříži i na začátku nového týdne, ale pak se má počasí lepšit a tak třeba dojde i na sluneční brýle či klobouk.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme