Kvitová zdolala světovou jedničku, bitva s Kerberovou trvala přes tři hodiny

Tenistka Petra Kvitová postoupila do čtvrtfinále turnaje v čínském Wu-chanu. Ve třetím kole udolala světovou jedničku Angelique Kerberovou z Německa 2:1 na sety. O postup mezi nejlepší čtyři se utká s Britkou Johannou Kontaovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězný úsměv Petry Kvitové. Vyhrála první zápas v sezoně

Vítězný úsměv Petry Kvitové. Vyhrála první zápas v sezoně | Zdroj: Reuters

Po třech hodinách a devatenácti minutách proměnila Petra Kvitová svůj sedmý mečbol v zápase. Evidentně vyčerpaná tenistka ale téměř neměla sílu slavit, na síti ji poblahopřála poražená světová jednička Angelique Kerberová po výsledku 7:6, 7:5 a 6:4. Obě právě dohrály třetí nejdelší zápas sezony.

Už první sada osmifinále turnaje ve Wu-chanu dávala tušit, že půjde o dlouhý zápas. Return převažoval nad servisem a obě hráčky se celkem šestkrát připravily o podání. Rozhodnout musel až tie-break a Kerberová šla do vedení výsledem 12:10.

Jenže Kvitová, která čínský turnaj vyhrála už před dvěma lety, se nevzdala. Její útočná hra na obranářku Kerberovou platí. Němka měla dál problémy s udržením vlastního podání a přestože si dva brejky vzala zpět a vyrovnala na 5:5, vzápětí opět chybovala a po dvou a půl hodinách bylo vyrovnáno.

Kristýna Plíšková si v Taškentu poprvé v kariéře zahraje čtvrtfinále na okruhu WTA

Číst článek

I třetí set trval hodinu, tedy dobu, během které se často stihne celý zápas. Kvitová šla rychle do vedení o dvě hry, jenže čím dál víc na ní bylo znát fyzické vyčerpání. Němka zvyklá na běhavý tenis měla několik šancí na vyrovnání.

V osmém gemu se tenistky praly o podání Kvitové 15 minut, Češka úspěšně odvrátila 7 brejbkolů a důležitou chvíli ustála. Pak ale měla problém zápas ukončit. První mečbol při následné hře nevyužila a spoléhala opět na vlastní servis, nakonec využila až šanci č. 7.

Výhrou 6:7, 7:5 a 6:4 vrátila Petra Kvitová Kerberové porážku z US Open a vyrovnala vzájemnou bilanci se světovou jedničkou na 5:5. Ve čtvrtfinále ji čeká Britka Johanna Kontaová.

Své zápasy dnes měly hrát i Karolína Plíšková a Barbora Strýcová. Program ve Wu-chanu ale narušil déšť a na kurt se dostanou nejdříve ve čtvrtek.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme