Kvitová porazila Ostapenkovou 7:5 a 6:3 a na US Open jde dál

Tenistka Petra Kvitová porazila na US Open Lotyšku Jelenu Ostapenkovou 7:5 a 6:3 a postoupila tak do 2. kola. Přestože bronzová medailistka z Ria zvítězila ve dvou setech, duel pro ni nebyl vůbec jednoduchý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová postoupila na US Open do druhého kola

Petra Kvitová postoupila na US Open do druhého kola | Zdroj: Reuters

První set Kvitové nevyšel podle představ. Prohrávala už 0:3 a 3:5, ale přesto dokázala sadu otočit ve svůj prospěch. Svou soupeřku přehrála výbornými returny. V závěru prvního setu udělala Lotyška dvojchybu, prohrála svůj servis a Kvitová zvítězila 7:5.

Ostapenková dělala ve druhé sadě hodně dvojchyb. Ve čtvrtém gemu ji Kvitová vzala podání a následně brejk potvrdila. V šesté hře Lotyška dobře servírovala a snížila na 2:4. K návratu do hry jí pomohla Kvitová, když v dalším gemu udělala dvojchybu a své podání odevzdala.

V předchozích dvou vzájemných utkáních Kvitová s Ostapenkovou prohrála, ale na posledním grandslamovém turnaji v New Yorku ji dokázala porazit ve dvou setech. Poprvé od roku 2010 nenastoupila Kvitová do zápasu v roli české jedničky, jíž je teď Karolína Plíšková.

Loni postoupila Kvitová na US Open do čtvrtfinále, což je na tomto grandslamu její maximum. Nyní ji čeká ve druhém kole Turkyně Cagla Büyükakcayová.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme