Kvitová je šestou evropskou sportovkyní roku, vyhrál Djoković.

Tenistka Petra Kvitová se dočkala dalšího, přinejmenším symbolického ocenění za výkony v letošní sezóně. V prestižní anketě tiskových agentur o nejlepšího sportovce Evropy skončila šestá, o místo se podělila s portugalským fotbalistou Cristianem Ronaldem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová s trofejí pro vítěze ankety Sportovec roku

Petra Kvitová s trofejí pro vítěze ankety Sportovec roku | Zdroj: ČTK

Stejně jako v českém Sportovci roku se ani v jeho evropské obdobě tenisté neztratili. Už posedmé v řadě zvítězil tenista - Novak Djoković v této sezóně vyhrál tři grandslamy, na Rolland Garros dohrál v semifinále, a celkový počet jeho porážek se dá na rukách spočítat.

Od roku 2004 tak pokračuje tenisová nadvláda, tehdy vyhrál Roger Federer, kterého poté vystřídal Rafael Nadal. Z českých sportovců anketu jednou vyhrála Jarmila Kratochvílová, a to v roce 1983, kdy v Mnichově zaběhla dosud platný světový rekord na 800 metrů a na následném mistrovství světa získala dvě zlaté medaile.

Anketa tiskových agentur o nejlepšího evropského sportovce roku:
1. Novak Djokovič (Srb./tenis) 163 bodů, 2. Sebastian Vettel (Něm./formule 1) 121, 3. Dirk Nowitzki (Něm./basketbal) 62, 4. Marit Björgenová (Nor./běh na lyžích) 55, 5. Federica Pellegriniová (It./plavání) 39, 6. Petra Kvitová (ČR/tenis) a Cristiano Ronaldo (Portug./fotbal) oba 35, 8. Ivica Kostelič (Chorv./sjezdové lyžování) 33, 9. Xavi (Šp./fotbal) a Roger Federer (Švýc./tenis) oba 31.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme