Kvitová je čtvrtou nejlepší sportovkyní roku podle AIPS

Tenistka Petra Kvitová skončila čtvrtá v anketě Mezinárodní asociace sportovních novinářů AIPS o nejlepší sportovkyni letošního roku. Zvítězila norská běžkyně na lyžích Marit Björgenová, mezi muži vyhrál srbský tenista Novak Djokovič. Týmem roku jsou v internetovém hlasování 379 zástupců sportovních médií z 82 zemí fotbalisté Barcelony.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Kvitová s trofejí pro vítěze ankety Sportovec roku

Petr Kvitová s trofejí pro vítěze ankety Sportovec roku | Zdroj: ČTK

Wimbledonská vítězka Kvitová dostala od sportovních novinářů 425 hlasů, tedy 13,12 procenta všech hlasů. Björgenová získala 576 bodů, druhá v pořadí keňská atletka Vivian Cheruiyotová o deset méně. Třetí skončila italská plavkyně Federica Pellegriniová.

Mezi muži ovládl hlasování Novak Djokovič se ziskem 812 bodů. Druhý skončil argentinský fotbalista Lionel Messi, který dostal 690 bodů. Třetí místo patří jamajskému sprinterovi Usainu Boltovi za 441 bodů. Djokovič tak prodloužil kralování tenistů, loni vyhrál anketu Španěl Rafael Nadal.

Nejlepším kolektivem roku 2011 jsou fotbalisté Barcelony, kteří obdrželi 43 procent všech hlasů. Druzí skončili novozélandští mistři světa v ragby, třetí volejbalisté Brazílie.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme