České tenistky bodují na US Open. Postupují Šafářová, Siniaková i Allertová

Na americkém US Open mají za sebou první kolo české tenistky Denisa Allertová a Lucie Šafářová. A obě úspěšně. O velké překvapení se postarala zejména Allertová, která porazila bývalou první hráčku světa Anu Ivanovičovou. Po dramatickém závěru postoupila ve dvou setech i Šafářová. Večerní utkání pak zvládla mladičká Kateřina Siniaková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Denisa Allertová v utkání proti Aně Ivanovičové na americkém US Open

Denisa Allertová v utkání proti Aně Ivanovičové na americkém US Open | Zdroj: Reuters

Jako první rozehrály své zápasy Lucie Šafářová a Denisa Allertová. Zatímco bronzová medailistka z olympijských her v Riu Šafářová byla v souboji s Australankou Gavrilovovou favoritkou, třiadvacetiletá Allertová se postavila jedenatřicáté hráčce světa Aně Ivanovičové.

Utkání rozehrála lépe bývalá světová jednička. Mladé české reprezentantce sebrala hned první podání. Vzápětí svůj brejk potvrdila a vypadalo to, že o osudu zápasu je rozhodnuto.

Češka ale zlepšila svou hru, dokázala si vzít podání zpět a i přesto, že ji chorvatská hráčka, která si nedávno vzala za manžela německého fotbalistu Bastiena Schweinsteigera, dokázala znovu o servis připravit a podávala na zisk setu, Allertová se nevzdala a vybojovala první sadu v tie-breaku.

Druhý set byl až překvapivě jasnou záležitostí české tenistky. Ovládla ho v poměru 6:1 a připsala si cenný skalp v prvním kole amerického grandslamu. Po zápase se Allertová užuž chystala v tichosti opustit kurt, když ji zastavil komentátor celého utkání.

„Cítím se skvěle. Byl to těžký zápas a jsem opravdu šťastná. Snažila jsem se soustředit na každý míč. Je skvělé být zpět tady v New Yorku. Teď se začnu připravovat na další zápas,“ dostala ze sebe po výhře 7:6 a 6:1 Allertová.

Postupuje i Lucie Šafářová

O poznání těžší práci měla 44. hráčka světa Lucie Šafářová. Oba dva sety jejího duelu s australskou tenistkou Darjou Gavrilovovou musela rozhodnout až napínavá koncovka.

Šafářová za celé utkání ztratila pouze jednou servis a svou soupeřku o něj dokázala připravit celkem třikrát. Ve druhém setu promarnila česká tenistka dokonce 3 mečboly a byla krok od toho, aby Australanka srovnala.

Češka ale zachovala chladnou hlavu, svůj čtvrtý mečbol proměnila a po setech 6:4 a 6:4 postupuje do dalšího kola US Open.

Siniaková si poradila s kanadskou hvězdičkou

Úspěšný den českých tenistek završila Kateřina Siniaková, která podobně překvapivě jako Allertová, porazila o mnoho slavnější soupeřku Eugenii Bouchardovou z Kanady. Nejmladši z českých hráček se ve svém utkání natrápila nejvíce, když strávila na kurtu 2 hodiny a 19 minut a zvítězila ve třech setech.

První dvě sady mezi Siniakovou a Bouchardovou měly velice podobný průběh a připomínaly spíše mužskou dvouhru. Obě hráčky si držely svá podání až na jediné zaváhání každé straně. První set vyhrála česká tenistka 6:3, v tom druhé kralovala Kanaďanka také 6:3.

Rozhodující třetí dějství bylo jako na houpačce. Siniaková v nekonečném druhém gemu získala brejk až na šestý možný pokus. I když posléze sama přišla o servis, dokázala zatlačit Bouchardovou k chybám a nakonec ovládla set 6:2.

Celé utkání tak česká tenisová naděje vyhrála ve třech setech 6:3, 3:6 a 6:2 a podívá se na US Open do druhého kola.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme