Berdych si na turnaji v Miami vybojoval šanci na brzký návrat do elitní desítky

Hodně komplikovaný půlrok má za sebou český tenista Tomáš Berdych. Dlouho se musel vyrovnávat se zdravotními problémy a pod novým koučem Ivaniśevićem měnil některé herní návyky. Takže také dost často prohrával a postupně klesal v žebříčku. Teď na oblíbeném turnaji v Miami si ale vybojoval šanci na brzký návrat do nejlepší světové desítky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych na turnaji v Miami

Tenista Tomáš Berdych na turnaji v Miami | Zdroj: Reuters

Zpěvák Miroslav Žbirka má v písni 'Mám rád' Floridu spojenou s představami o bezstarostném ležení, ale jiné to mohou mít tenisté. Ti tam jezdí hlavně kvůli kvalitním tréninkům a ti šťastnější i pro důležité výhry a body. Turnaj v Miami je jedním z těch největších po grandslamech a Tomáši Berdychovi se na něm dlouhodobě daří.

„Těžko říct, proč tady mám tak dobré výsledky. Jsem rád, že se mi tady daří a můj tenis je tady dobrý a účinný, a to si myslím, že je to nejdůležitější.“

Tomáš Berdych se v posledních osmi letech probojoval v Miami už posedmé do čtvrtfinále, ve zmíněném období to dokonce jednou dotáhl do finále a dvakrát do semifinále, kam se může znovu podívat i teď. I když k tomu se sluší okamžitě dodat jméno hráče, který mu v tom bude překážet. Roger Federer.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenista Tomáš Berdych má za sebou složité období, během kterého vypadl z nejlepší světové desítky

„Musím říct, že v dnešní době, když člověk sleduje Rogera, jak hraje, tak si snad říká, jestli se neposunul čas zpátky. Ale tak to je, takhle to člověk musí brát. Letos už jsem měl možnost s ním hrát. Chtěl bych se pokusit přistoupit k tomu jinak než v Austrálii, tak uvidíme. Na zápas se těším a jdu do toho.“

Jak známo, Roger Federer neporazil v Austrálii pouze Tomáše Berdycha. Slavný Švýcar sice loni na pár měsíců ze zdravotních důvodů přerušil sezonu, tak aby si prodloužil kariéru. Ale poté, co se vrátil, získal v Melbourne titul, už osmnáctý grandslamový, ovládl významný podnik v Indian Wells a teď cílí na další. Na Floridě, kde to jde i českému hráči, který by v případě nečekané výhry mohl pomýšlet na návrat do světové desítky už po tomto turnaji v Miami.

„Ne, já si myslím, že to je opravdu jenom otázka nějakého čísla, které se prostě po delší době bohužel změnilo. Opravdu druhý půlrok loňského sezony byl poznamenán zraněním a nebylo to, ten můj tenis, a to se samozřejmě promítne. Jak se říká, zajíci se počítají až po honu, sezona je dlouhá. Já udělám všechno proto, abych na konci roku byl zase v nejlepší desítce,“ věří český tenista Tomáš Berdych, kterému se dařilo zakončit sezonu v nejlepší světové desítce sedm předchozích let.

Jaroslav Plašil, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme