Sedm lidí je stíháno v kauze Regionální rady v Ústí

Krajské zastupitelství stíhá v kauze Regionální rady soudržnosti Severozápad sedm lidí. Tři z nich jsou podezřelí z podplácení, čtyři z přijímání úplatku. Státní zástupce podal návrh na vzetí pěti obviněných do vazby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V sídle Rady regionu soudržnosti Severozápad v Ústí nad Labem dnes zasahují policisté

V sídle Rady regionu soudržnosti Severozápad v Ústí nad Labem dnes zasahují policisté | Zdroj: ČTK

Státní zástupce se obává toho, že by podezřelí mohli obviňovat svědky. O vazbě by měl soud rozhodnout ještě dnes. Podle státní zástupkyně Lenky Bradáčové jde o lidi z Regionální rady ale i mimo ni.

Ze sedmi lidí je navíc jeden člověk ještě podezřelý z vydírání. Další je pak úřední osobou. Podle neoficiálních informací jde o ředitele úřadu Petra Kušnierze, který už včera nepřišel do práce a má vypnutý mobil.

Vyšetřování zahájil Útvar pro odhalování organizovaného zločinu a prověřuje výběr některých projektů a čerpání evropských dotací. O jaké záležitosti jde, Bradáčová ještě nemůže říct. Vyloučila ale, že by se prošetřoval nákup přístrojů do ústecké Krajské zdravotní.

Gabriela Hauptvogelová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme