Za krádež destiček v Terezíně soud vynesl nepodmíněné tresty

Litoměřický okresní soud potrestal trojici mužů za krádež více než 800 bronzových destiček z Národního hřbitova v Terezíně. Tresty se pohybují od 3,5 do 4,5 roku nepodmíněně. Všichni byli odsouzeni v nepřítomnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Památník Terezín

Památník Terezín | Zdroj: Český rozhlas

Zloději destičky podle obžaloby ukradli loni v dubnu a prodali do sběrny asi za 50 tisíc korun. Policie ve sběrně našla jeden pytel s úlomky, ostatní se ztratily.

Soudce Jaroslav Svoboda nevyslyšel návrhy obhájců a uznal důkazy o vině obžalovaných Libora Mirga, Miroslava Daňa a Petra Hricka za zcela dostačující.

Žádný z nich si ale dnešní rozsudek nevyslechl. Dva z trojice obžalovaných jsou v Anglii a líčení proti nimi bylo vedeno jako proti uprchlým. Třetí obviněný - Miroslav Daňo - se dnes pro nemoc omluvil.

Soud rovněž uznal posudek znalce, který odhadl způsobenou škodu na více 1,7 milionu korun. Pachatelé ji mají Památníku v Terezíně uhradit v plné výši.

Rozsudek dosud není pravomocný, obě strany si vzaly lhůtu na rozmyšlenou.

Miroslav Zimmer, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme