Ředitel rozhlasu vzejde z tria Medek, Duhan, Mejstřík

Členové Rady Českého rozhlasu zúžili na neveřejném zasedání skupinu kandidátů na post generálního ředitele rozhlasu. Ve druhém kole volby, které bude 30. září, budou vybírat ze tří jmen. Postoupili Richard Medek, Peter Duhan a Jiří Mejstřík.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová budova Českého rozhlasu

Nová budova Českého rozhlasu | Foto: Jan Rosenauer

Rada dostala do výběrového řízení dvacet přihlášek. Podle místopředsedkyně rady Dany Jaklové tři přihlášky vyřadili, protože nesplňovaly vyhlášené podmínky. Dnes vypadlo dalších čtrnáct jmen. Kritériem byla hlavně zpracovaná koncepce dalšího řízení Českého rozhlasu.

Dosavadní programový ředitel Richard Medek byl pověřen řízením rozhlasu po odvolání Václava Kasíka letos v červenci. Peter Duhan vedl Český rozhlas 6 a je přechodným programovým ředitelem. Také Jiří Mejstřík má zkušenost s vedením rozhlasu. Podnik řídil na začátku devadesátých let.

Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme