Očkování proti "prasečí chřipce" začne za měsíc

Zdravotníci začnou očkovat proti takzvané prasečí nebo také mexické chřipce ve druhé polovině října. Jako první dostanou vakcínu zdravotníci a chronicky nemocní pacienti. Mělo by jít přibližně o 400 tisíc lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Seznamy pacientů, kteří mají onemocnění dýchacího nebo kardiovaskulárního systému dají dohromady zdravotní pojišťovny. Seznamy pak rozešlou jednotlivým ambulancím a ty pak budou pacienty na očkování zvát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plošná vakcinace není podle ministryně zdravotnictví Dany Juráskové potřeba

Proti novému typu chřipky budou po chronicky nemocných očkováni také zdravotníci a jako poslední lidé, kteří zajišťují chod státu. Tedy hasiči, policisté, vojáci ale také zaměstnanci energetického sektoru.

Plošné očkování není podle ministryně zdravotnictví Dany Juráskové potřeba, protože onemocnění má u českých pacientů klidný průběh. Pokud by se v tomto ohledu situace změnila, stát má podle ní k dispozici dva a půl milionu dávek antivirotik.

Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme