Squatteři chystají další akce v rámci Týdne nepřizpůsobivosti

Squatteři chystají další akce v rámci takzvaného Týdne nepřizpůsobivosti. Hned na úterý plánují protesty proti změnám shromažďovacího zákona a ve Stromovce squatterkou hru Obsaď a žij. Skupinu squatterů, které v neděli zatkla policie, čeká soud.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Squatteři Na Slupi 1

Squatteři Na Slupi 1 | Foto: Monika Horská

O akcích je pražská policie informovaná. "Nebudu ale komentovat, jak moc informací máme. Samozřejmě informacemi disponujeme a bude přijímat opatření," řekl v ranním interview Radiožurnálu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

V pondělí nebo v úterý by měli stanout před soudem squatteři, které policie zadržela při zásahu na pražském Albertově. O víkendu se pokusili vniknout do prázdného a několik let chátrajícího objektu v Apolinářské ulici, který patří italské firmě. Ta se ovšem o dům nestará.

Přehrát

00:00 / 00:00

O zásahu proti pražským squatterům mluvil v ranním interview Radiožurnálu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Počánání squatterů je ale nezákonné. Policie proti nim zasáhla a asi dvacítku lidí zadržela.

"Mohu potvrdit, že zadržení jsou stále v rukou policie, konkrétně v cele předběžného zadržení," upřesnil Hulan. Jsou podezřelí z trestného činu porušování práv k bytu, domu a nebytovému prostoru, za což jim hrozí až dva roky vězení.

ČRo 1 - Radiožurnál, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme