Z bývalých skvělých sportovců se v Soči stávají novináři

Na olympijských hrách v Soči je k vidění i spousta osobností nedávné sportovní histrorie. Jonathan Edwards, Katarina Wittová či Kateřina Neumannová. Ti všichni se Her účastní v pozici novinářů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Neumannová

Kateřina Neumannová | Foto: Jan Sklenář

Olympijské hry jsou pro novináře úžasné v jedné věci. To si jen tak chodíte po areálech a potkáváte jednoho bývalého olympijského vítěze za druhým. Dnes v roli sportovních komentátorů. Jonathan Edwards, britský trojskokan, pracuje pro BBC.

Na zimních hrách je ale poprvé. „Mám za sebou tři letní olympiády a toto je má zimní premiéra. Musel jsem se naučit řadu nových sportů, jmen. Potřeboval jsem dlouhou přípravu,“ svěřuje se bývalý atlet.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Vavrouška se ve svém deníku zaměřil na bývalé sportovce v rolích televizních komentátorů

Zimní sporty jsou podle něj nebezpečnější. „Na zimních hrách oceňuji statečnost a odvahu sportovců. Třeba sjezd je šílený nebo všechny ty akrobatické skoky a triky na lyžích,“ říká Jonathan Edwards.

Švédská televize tady v Soči zaměstnala zlatou z Atén, sedmibojařku Karolinu Klüftovou.

Ta si takovou televizní roli vyzkoušela poprvé. „Je to moje první zkušenost. Nekomentuji závody, ale zvu si do studia nejrůznější hosty. Je to skvělá příležitost naučit se nové věci, pochopit práci novinářů. Poznala jsem tak druhou stranu barikády,“ těší bývalou sedmibojařku.

Německé stanice ARD a ZDF mají ve svém týmu Katarinu Wittovou. „Jsem spíše ta hodnější, pozitivnější při hodnocení výkonu sportovců. Vím, kolik dřiny je stála příprava. Když udělají chybu, tak vím, co cítí,“ říká bývalá krasobruslařka.

Podobně se ve studiu chová i Kateřina Neumannová. Kritiku sportovců nechává na jiných. „Mám zkušenost, že se to proti člověku spíše obrátí. A přísluší to těm, kteří dělají ta rozhodnutí. Tedy realizačnímu týmu, sportovcům, trenérům, a ne mně,“ tvrdí olympijská vítězka.

Mediální centrum v Soči | Foto: Reuters

Petr Vavrouška, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme