Ve finále se střetne taktika Švédů s nasazením Kanaďanů

Hokejisté Švédska a Kanady postoupili do finále olympijského turnaje. Oba celky vyhrály své zápasy o gól, ale jejich duely byly naprosto rozdílné.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soči 2014, utkání Česko - Švédsko. Na snímku švédský brankář Henrik Lundqvist při úspěšném zákroku

Soči 2014, utkání Česko - Švédsko. Na snímku švédský brankář Henrik Lundqvist při úspěšném zákroku | Zdroj: Reuters

V severském derby se oba týmy předháněly v tom, kdo má svého soupeře lépe přečteného. Taktika svazovala utkání po celý jeho průběh, rozhodnout tak musely přesilové hry.

Zatímco Finsko nevyužilo ani devadesát pět sekund dlouhou přesilovku pět na tři, Švédsko početní převahu využilo. Od modré se, už po čtvrté na turnaji, trefil obránce Erik Karlsson.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve finále hokejového turnaje změří síly Švédsko, které vyhrálo olympijské hry v Turíně 2006 a obhájce zlata z Vancouveru 2010 - Kanada

„Je to super přispět gólem. Navíc jsem rád, že se to povedlo v přesilovce. V takhle krátkém turnaji je to něco, co potřebujete, aby vám fungovalo. V semifinále jsme měli dvě šance, z toho jsme dali jeden gól a to nám vyhrálo zápas."

Erik Karlsson pak spolu se svými spoluhráči sledoval zámořský duel, který nabídl úplně jiný pohled na takticky vedený boj. V obrovském tempu se oba celky předháněly, kdo vypálí na branku vícekrát a nebezpečněji. Nakonec se ujala jedna podařená trefa Kanady.

Kanada porazila Ameriku a ve finále olympijského turnaje vyzve Švédsko

Číst článek

„Je to velké vítězství a jsem nadšený. Zápas byl hodně o obraně. Oba týmy hráli výborně defenzivu, těžko se i přes velké nasazení prosazovalo do šancí a brankáři byli hvězdy," říkal po utkání rozesmátý útočník Rick Nash.

Tým Kanady ale vítězstvím v semifinále teprve splnil předturnajový cíl. „Ještě je před námi hodně práce. Naším cílem bylo finále, teď tam jsme a zbývá vyhrát titul," říká obránce Shea Weber.

O zlato si to na olympijských hrách rozdají Kanaďané se Švédy v neděli. Už dnes se od nás dozvíte, jak dopadl souboj o třetí místo mezi celky Finska a Spojených států.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme