Sportovci si končící olympiádu pochvalují. Organizátoři ji prý zvládli na výbornou

Zimní olympijské hry v Soči končí právě dnes. Před jejich začátkem visela ve vzduchu stěžejní otázka, zda ruští organizátoři tak obrovskou akci zvládnou. Po 16 dnech mají sportovci jasno. Pro ně byla olympiáda skutečně povedená.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková vybojovala pro českou výpravu první zlatou medaili v Soči

Eva Samková vybojovala pro českou výpravu první zlatou medaili v Soči | Zdroj: ČTK

Rusové překvapivě organizaci olympijských her zvládli. Po všech stránkách. Pár hlasů jako důkaz, třeba bronzový ze super-G, Kanaďan s českými kořeny Jan Hudec:

„Já jsem byl od začátku dost překvapený, jak to tady bylo perfektní. Někteří lidé si stěžují na jídlo, záchody, ale za čas, za jaký to postavili, to je neskutečné. Jsem rád, že jsme tady, že jsem to mohl zažít. Bylo to bezvadné."

Zlatá ze snowboardcrossu Eva Samková si hry také pochvaluje: „Všichni ti lidi okolo, co s tím mají co dočinění, se velmi snaží. Všechno to fungovalo. Autobusy jezdily na čas a se vším nám vyšli vstříc."

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak jsou sportovci spokojeni s průběhem olympiády v Soči, zjišťoval zvláštní zpravodaj ČRo Petr Vavrouška

Zlatá a stříbrná Martina Sáblíková je opravdu nadšená. „Musím říct, že si nemám na co stěžovat, protože pro mě byla olympiáda výsledkově super. Co se týče zázemí, tak jsme spokojená a s organizací taky. Takže u mě vše za jedna,“ tvrdí.

A svůj pohled přidává také olympijská vítězka z Turína Kateřina Neumannová. „Soči jako takové je prostě nádherné místo,“ říká a dodává:

„Kombinace hor, moře, palem, lyžování je hodně specifická část zeměkoule nebo Ruska. Já jsme nikdy nezažila, že by se tak blízko od palem lyžovalo."

A nakonec jeden nespokojený hlas. Dlouholetý zpravodaj agentury DPA v Rusku Wolfgang Jung podotýká: „ Olympijské hry, jak každý ví, vymyslel Jára Cimrman jako největší svátek na světě. Ale tyto hry jsou hodně drahé, a proto spokojený nejsem."

Petr Vavrouška, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme