Šárka Pančochová se 8. místem kvalifikovala do semifinále U-rampy

Snowboardistka Šárka Pančochová je ve hře o finálovou účast soutěže v U-rampě. Ve své kvalifikační skupině skončila na osmém místě a postoupila do semifinálových jízd.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardistka Šárka Pančochová v soči

Snowboardistka Šárka Pančochová v soči | Zdroj: Reuters

„Dneska už jsem se dobře vyspala, to mi docela pomohlo a cítím se fakt dobře,“ řekla Českému rozhlasu po odjetí kvalifikace Šárka Pančochová.

Pomohla jí i měkčí rampa, která dělá problémy ruským pořadatelům. „Mně to docela vyhovuje, protože když máte ledovou rampu, tak se bojím zkoušet ty triky, protože to není ideální, když se tam naložím, ale jak je měkká, tak se mi ty triky dobře dělají,“ těší Pančochovou.

Hlavní disciplínou české snowboardistky je slopestyle, tam ale ve finále ošklivě upadla a skončila pátá. I proto se rozhodla ke startu v U-rampě, ve které je ale slabší.

První kvalifikační jízda se jí nepovedla. Po jednom triku skončila na sněhu, ztratila cenné body a mezi dvanácti závodnicemi byla po první jízdě předposlední.

Ve druhém kole se ale česká reprezentantka podstatně zlepšila. Za svou jízdu dostala 66,25 bodu a byla průběžně sedmá, musela ale čekat na výkony svých soupeřek, které ji mohly přeskočit.

Pančochová známky od rozhodčích už neřeší, více ji trápí měkký sníh

Číst článek

To se povedlo pouze Kanaďance Duckworthové, která Pančochovou překonala o tři a půl bodu. To nic nezměnilo na postupu Češky do semifinále.

Tři nejlepší z každé kvalifikační jízdy jdou přímo do finále, z prvního kola to byly Američanka Kelly Clarková, Španělka Queralt Castelletová a Francouzka Sophie Rodriguezová.

Pančochová spolu s dalšími pěti závodnicemi z prvního kola postoupila do semifinále, kde se dvanáct závodnic ve čtyři hodiny odpoledne utká o šest postupových míst do večerních finálových jízd.

Zimní olympijské hry Soči 2014 - grafický profil sportovní disciplíny snowboarding | Foto: ČTK

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme